Last update: Horáčková Šárka doc. Ing. CSc. (26.04.2022)
The aim of the course is individual experimental solution of a project from food technology area, which follows on from „Food Technology project I“. The student task is to manage the methodology and individual experiments, write a scientific report, prepare a presentation, discuss and defend the results of the project.
Last update: Horáčková Šárka doc. Ing. CSc. (26.04.2022)
Cílem předmětu je samostatné praktické řešení projektu na téma z oblasti technologie potravin v návaznosti na teoretické výstupy z „Odborného projektu programu technologie potravin I“. Úkolem studentů je zvládnutí laboratorních metod, realizace experimentů a jejich písemné zpracování do ucelené formy semestrální práce, v návaznosti na teoretické poznatky.
Aim of the course -
Last update: Horáčková Šárka doc. Ing. CSc. (26.04.2022)
Students will be able to:
Acquire methodological tools for experimental work. Formulate an experimental program, carry out experiments and evaluate results in a structured form of scientific report on a given topic. Discuss own results with published scientific information.
Last update: Horáčková Šárka doc. Ing. CSc. (26.04.2022)
Studenti budou umět:
Osvojit si metodické nástroje pro experimentální práci, samostatně formulovat, realizovat a zpracovat experimentální výsledky ve strukturované formě a porovnávat je s publikovanými výsledky. Obhájit projekt při prezentaci výsledků a navrhnout další možné postupy řešení problému.
Literature -
Last update: Horáčková Šárka doc. Ing. CSc. (26.04.2022)
http://knihovna.vscht.cz/databaze-intro_cze.html
http://e-knihovna.vscht.cz
Last update: Horáčková Šárka doc. Ing. CSc. (26.04.2022)
Z: Vybrané normativní postupy dle ISO, případně z národních souborů odborných společností nebo dle odborné literatury.
Z: Publikace na zadané téma projektu.
Learning resources -
Last update: Horáčková Šárka doc. Ing. CSc. (26.04.2022)
http://knihovna.vscht.cz/databaze-intro_cze.html
http://e-knihovna.vscht.cz
Last update: Horáčková Šárka doc. Ing. CSc. (26.04.2022)
http://knihovna.vscht.cz/databaze-intro_cze.html
http://e-knihovna.vscht.cz
Syllabus -
Last update: Horáčková Šárka doc. Ing. CSc. (26.04.2022)
1.Introduction, organizational and methodological issues.
2 - 12. Carrying out of experiments and consultation with the head of the project.
13. Report preparation of the present project.
14. Presentation and defense of the project results.
Last update: Horáčková Šárka doc. Ing. CSc. (26.04.2022)
1. Úvod, organizační a metodické záležitosti.
2. - 12. Experimentální řešení projektu, konzultace s vedoucím projektu.
13. Vypracování zprávy z řešeného projektu.
14. Prezentace a obhájení výsledků projektu.
Registration requirements -
Last update: Horáčková Šárka doc. Ing. CSc. (26.04.2022)
Food Technology Project I
Last update: Horáčková Šárka doc. Ing. CSc. (26.04.2022)