The course is focused on developing the acquired knowledge necessary for basic communication in everyday life situations. The aim is to achieve A1/A2 level according to CERF (Common European Reference Framework).
Last update: Tylečková Lea Mgr. (16.07.2019)
Předmět je zaměřen na osvojení jazykových prostředků, gramatických a lexikálních struktur a jejich správné používání v běžné komunikaci. Cílem předmětu je dosáhnout úrovně A1/A2 podle sjednoceného evropského referenčního rámce.
Aim of the course -
Last update: Tylečková Lea Mgr. (16.07.2019)
Students will be able:
• to interact at the restaurant, when doing shopping, provide feedback
• to describe their home and rent a place
• to describe a product
• to deal with professional contexts, get ready for job interview
Last update: Tylečková Lea Mgr. (16.07.2019)
Studenti budou schopni:
• interagovat v restauraci, při nakupování, hodnotit on-line nákupy
• popsat své bydlení a pronajmout si místo k bydlení
• popsat produkt
• orientovat se v profesním světě, připravit podklady k pracovnímu pohovoru
Literature -
Last update: Tylečková Lea Mgr. (16.07.2019)
A.-L. Dubois, B. Tauzin (2017). Objectif EXPRESS 1. Le monde professionnel en français (Nouvelle édition) (A1/A2) (Unité 6-8). Paris: Hachette, ISBN: 978-2-01-156007-0.
A.-L. Dubois, B. Tauzin (2017). Objectif EXPRESS 1. Le monde professionnel en français, Cahier d'activités (Nouvelle édition) (A1/A2) (Unité 6-8). Paris: Hachette, ISBN:978-2-01-156008-7.
Last update: Tylečková Lea Mgr. (16.07.2019)
A.-L. Dubois, B. Tauzin (2017). Objectif EXPRESS 1. Le monde professionnel en français (Nouvelle édition) (A1/A2) (Unité 6-8). Paris: Hachette, ISBN: 978-2-01-156007-0.
A.-L. Dubois, B. Tauzin (2017). Objectif EXPRESS 1. Le monde professionnel en français, Cahier d'activités (Nouvelle édition) (A1/A2) (Unité 6-8). Paris: Hachette, ISBN:978-2-01-156008-7.
Learning resources -
Last update: Kubová Petra Ing. (22.01.2018)
Materials prepared and recommended by the lecturer.
Last update: Kubová Petra Ing. (22.01.2018)
Materiály připravené a doporučené vyučujícím.
Teaching methods -
Last update: Kruteková Jana Mgr. (04.03.2018)
Seminars.
Last update: Kruteková Jana Mgr. (04.03.2018)
Výuka probíhá formou seminářů.
Syllabus -
Last update: Tylečková Lea Mgr. (16.07.2019)
1. At the restaurant.
2. Shopping.
3. Housing. Renting a place.
4. On-line shopping.
5. Professional context.
6. Job duties.
7. Product description.
8. Working conditions.
9. Job offers.
10. Curriculum vitae.
11. Job interview I.
12. Job interview II.
13. Revision.
14. Credit test.
Last update: Tylečková Lea Mgr. (16.07.2019)
1. Restaurace.
2. Nakupování.
3. Bydlení. Pronájem.
4. On-line nakupování. Hodnocení.
5. Profesní kontext.
6. Popis pracovní náplně.
7. Popis produktu.
8. Pracovní podmínky.
9. Pracovní nabídky.
10. Curriculum vitae.
11. Přijímací pohovor I.
12. Přijímací pohovor II.
13. Opakování.
14. Zápočtový test.
Last update: Tylečková Lea Mgr. (16.07.2019)
1. Au restaurant.
2. Achats.
3. Appartement / maison. Un appartement à louer.
4. Achats en ligne. Donner son avis.
5. Monde professionnel.
6. Pour décrire les responsabilités.
7. Pour décrire un produit.
8. Conditions de travail.
9. Offres d’emploi.
10. Curriculum vitae.
11. Entretien d’embauche I.
12. Entretien d’embauche II.
13. Révision.
14. Test.
Registration requirements -
Last update: Kubová Petra Ing. (22.01.2018)
Knowledge at French - beginners II.
Last update: Kubová Petra Ing. (22.01.2018)
Znalosti úrovně Francouzština - začátečníci II.
Course completion requirements -
Last update: Kruteková Jana Mgr. (04.03.2018)
Active participation in seminars and passing the end-of-term credit test.
Last update: Kruteková Jana Mgr. (04.03.2018)
Aktivní účast na seminářích, úspěšné napsání zápočtového testu.