|
|
|
||
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (02.01.2018)
|
|
||
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (02.01.2018)
Studenti budou umět: základní postupy při vytěžování znalostí z dat, konkrétně se naučí základní techniky předzpracování dat, vizualizace vícerozměrných dat, statistické techniky transformace dat, základní principy metod pro vytěžování znalostí. budou mít povědomí o vztahu mezi zaujetím a variancí modelů a o vyhodnocení kvality modelů. používat vytěžovací software. kvalifikovaně použít základní nástroje data miningu na nejčastěji se vyskytujících problémech (klasifikace, regrese, shlukování). |
|
||
Poslední úprava: Svozil Daniel prof. Mgr. Ph.D. (26.03.2019)
Z: Berka, P. Dobývání znalostí z databází. Praha: Academia, 2003 D: L. Pierson: Data Science for Dummies (2nd edition), 2017 |
|
||
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (02.01.2018)
https://edux.fit.cvut.cz/courses/BI-VZD/ (nutné přihlášení) |
|
||
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (02.01.2018)
1. Úvod do data miningu, příprava dat, vizualizace dat. 2. Statistická analýza dat. 3. Model dat, metoda nejbližšího souseda 4. Učení, validace, testování, hodnocení kvality modelu 5. Umělé neuronové sítě v data miningu. 6. Neuronové sítě bez učitele - kompetiční učení 7. Pravděpodobnost a Bayesovská klasifikace 8. Rozhodovací stromy a pravidla. 9. Neuronové sítě s učitelem. 10. Shluková analýza. 11. Kombinování neuronových sítí a modelů obecně. 12. Data mining v prostředí Clementine. 13. Text mining, Web mining, vybrané aplikace a nové trendy. |
|
||
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (02.01.2018)
žádné |
|
||
Poslední úprava: Svozil Daniel prof. Mgr. Ph.D. (07.02.2018)
Pro zı́skánı́ zápočtu je potřeba dostatek bodů ze programovacích úloh a testu. Zkouška se skládá z povinné pı́semné části. |
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Účast na přednáškách | 1 | 28 | ||
Příprava na přednášky, semináře, laboratoře, exkurzi nebo praxi | 1 | 28 | ||
Příprava na zkoušku a její absolvování | 1 | 28 | ||
Účast na seminářích | 1 | 28 | ||
4 / 4 | 112 / 112 |