|
|
|
||
Poslední úprava: Hladíková Jana (20.12.2017)
|
|
||
Poslední úprava: Hladíková Jana (20.12.2017)
Studenti budou umět: kvalifikovaně zvolit mikroorganismus pro přípravu biotechnologického procesu, a to se všemi možnými riziky.Vysoká profesní adaptabilita umožní inovovat a vytvářet jak tradiční, tak nové biotechnologie.Získané znalosti mohou studenti uplatnit rovněž ve vědeckovýzkumné oblasti. |
|
||
Poslední úprava: Čejková Alena prof. Ing. CSc. (17.09.2023)
Z:Dworkin M.D.,The Prokaryotes,3rd edition,Springer,New York,2006,ISBN-10: 0387254765 D:Madigan M.T.,Brock Biology of Microorganisms,16th edition,Pearson,2021,ISBN-13: 9780135860717 D:Willey J., Sandman K., Wood D., Prescott´s Microbiology, 12th eddition, McGraw Hill,2023, ISBN-13: 9781264088393 |
|
||
Poslední úprava: Čejková Alena prof. Ing. CSc. (14.01.2018)
https://e-learning.vscht.cz |
|
||
Poslední úprava: Čejková Alena prof. Ing. CSc. (04.02.2018)
Zpracování seminární práce |
|
||
Poslední úprava: Hladíková Jana (20.12.2017)
1. VYUŽITÍ PROKARYOT V BIOTECHNOLOGIÍCH. Rod Pseudomonas. 2. Rod Bacillus. 3. Sporulující anaerobní bakterie. 4. Bakterie syntetizující aminokyseliny. 5. Bakterie mléčné, octové a propionové. 6. Methanogeneze: katabolismus zástupců domény Archaea. 7. Methylotrofie: typ fyziologie prokaryot i eukaryot. 8. Rod Zymomonas. 9. Aktinomycety. 10. Rody Agrobactterium, Deinococcus, Thermus. 11. VYUŽITÍ EUKARYOT V BIOTECHNOLOGIÍCH. Rod Aspergillus. 11. Rody Penicillium,Trichoderma,Fusarium. 12. Rod Claviceps. 13. Rody Saccharomyces, Candida, Hansenula, Rhodotorula a další. 14. Jednobuněčné řasy. |
|
||
Poslední úprava: Hladíková Jana (20.12.2017)
Mikrobiologie Biochemie I |
|
||
Poslední úprava: Čejková Alena prof. Ing. CSc. (04.02.2018)
Zápočet na základě seminární práce.
Ústní zkouška. |
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Účast na přednáškách | 1 | 28 | ||
Práce na individuálním projektu | 1 | 28 | ||
Příprava na zkoušku a její absolvování | 2 | 56 | ||
4 / 4 | 112 / 112 |