|
|
|
||
Předmět je zaměřen na problematiku zpracování ovoce a zeleniny. Student je v rámci tohoto předmětu detailně seznámen s problematikou technologie všech základních druhů výrobků z ovoce a zeleniny. Nedílnou součástí předmětu je i problematika volby suroviny, předběžných operací, vhodných konzervačních zákroků a kvality finálních výrobků.
Poslední úprava: Rajchl Aleš (26.04.2022)
|
|
||
Doporučená:
Poslední úprava: prepocet_literatura.php (19.12.2024)
|
|
||
1. Význam a historie konzervárenského a mrazírenského průmyslu 2. Doprava v potravinářských závodech 3. Předběžné operace: praní, třídění, loupání 4. Předběžné operace: odstopkování, odpeckování, dělení 5. Stabilizace suroviny během zpracování: blanšírování, antioxidační máčení 6. Vybrané konzervační zákroky v technologii ovoce a zeleniny 7. Technologie kusových ovocných výrobků: kompoty 8. Technologie kusových zeleninových výrobků: hrášek, okurky aj. 9. Technologie sušeného ovoce a zeleniny, kandované ovoce 10. Technologie zmrazeného ovoce a zeleniny 11. Technologie mělněných produktů: ovocné polotovary 12. Technologie mělněných produktů: rajčatový protlak 13. Technologie mělněných produktů: kečup, špenátový protlak aj. 14. Výpočty receptur, složení nálevů apod. Poslední úprava: Rajchl Aleš (26.04.2022)
|
|
||
https://e-learning.vscht.cz/ Poslední úprava: Rajchl Aleš (26.04.2022)
|
|
||
Studenti budou umět: realizovat průmyslové technologii všech základních výrobků z ovoce a zeleniny, zvolit příslušné technologické zařízení s hledem na velikost a specifika dané výroby, v závislosti na druhu výrobku zvolit vhodnou surovinu, posoudit kvalitu a bezpečnost finálních výrobků Poslední úprava: Rajchl Aleš (26.04.2022)
|
|
||
Chemie potravin, Biochemie I, Mikrobiologie, Principy úchovy a balení potravin, Vybrané procesy potravinářských a biochemických výrob. Poslední úprava: Rajchl Aleš (30.08.2024)
|