|
|
|
||
Poslední úprava: Brányik Tomáš prof. Ing. Ph.D. (07.11.2012)
|
|
||
Poslední úprava: Brányik Tomáš prof. Ing. Ph.D. (13.11.2012)
Studenti budou umět: Popsat a hodnotit jednotlivé operace v pivovarské výrobě z hlediska procesního inženýrství, energetické účinnosti a hygienických aspektů. Porovnat různá technologická řešení a strojní zařízení pro jednotlivé výrobní úseky a vybrat nejvhodnější podle daných kvalitativních a kvantitativních kritérií. Klíčovou terminologii potřebnou pro komunikaci s materiálovými, strojními a potrubními inženýry. |
|
||
Poslední úprava: Brányik Tomáš prof. Ing. Ph.D. (13.11.2012)
Z:Basařová G.,Šavel J.,Basař P.,Lejsek T.,Pivovarství:Teorie a praxe výroby piva,VŠCHT Praha,2010,9788070807347 Z:Kunze W.,Technology Brewing and Malting,VLB Berlin,2010,9783921690642 D:Bluml S.,Manual of filling technology,Behrs Verlag,Hamburg,2004,3899471970 D:Vojtěch D.,Materiály a jejich mezní stavy,VŠCHT Praha,2010,9788070807415 |
|
||
Poslední úprava: Brányik Tomáš prof. Ing. Ph.D. (13.11.2012)
http://ies.lbl.gov/iespubs/50934.pdf |
|
||
Poslední úprava: Brányik Tomáš prof. Ing. Ph.D. (09.10.2014)
1.Projektování a výstavba 2.Výroba nealkoholických piv 3.Plnění, uzavírání a etiketování 4.Čištění a sanitace 5.Kontinuální kvašení piva 6.Inženýrské sítě v pivovarech 7.Energetická bilance a úspory energie v pivovaru 8.Provozní automatizace 9.Pivní trh, od globálního k lokálnímu 10.Čisté prostory, návrh a validace 11.Řízení výroby 12.Pivní pěna, vliv surovin a technologie 13.Mechanické míchání a provzdušňování 14.Konstrukční materiály a koroze |
|
||
Poslední úprava: TAJ319 (15.11.2012)
Sladařství, Chemické inženýrství |
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Konzultace s vyučujícími | 0.4 | 10 | ||
Účast na přednáškách | 1 | 28 | ||
Příprava na přednášky, semináře, laboratoře, exkurzi nebo praxi | 0.6 | 18 | ||
Příprava na zkoušku a její absolvování | 1.5 | 42 | ||
Účast na seminářích | 0.5 | 14 | ||
4 / 4 | 112 / 112 |
Hodnocení studenta | |
Forma | Váha |
Aktivní účast na výuce | 10 |
Zkouškový test | 60 |
Ústní zkouška | 30 |