|
|
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (15.11.2018)
|
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (15.11.2018)
Studenti po absolvování předmětu porozumí principům moderních separačně-detekčních technik na bázi vysokorozlišovací plynové a kapalinové chromatografie s různými typy hmotnostně-spektrometrických detektorů. Naučí se interpretovat hmotnostní spektra a seznámí se s řadou softwarů používaných pro identifikaci analytů a kvantifikaci analytů. Budou schopni realizace cílových analýz i necílového screeningu, s ohledem na dostupnou analytickou instrumentaci, a budou disponovat znalostmi nutnými k řádnému vyhodnocení a interpretaci naměřených dat. |
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (15.11.2018)
Z: Semih Ötles, Handbook of FOOD ANALYSIS INSTRUMENTS, CRC Press is an imprint of the Taylor & Francis Group, ISBN 978-1-4200-4566-6 Z: Y. Picó, Food Toxicants Analysis, Techniques, Strategies and Developments, ISBN: 9780444528438 |
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (15.11.2018)
https://massbank.eu/MassBank/ https://www.mzcloud.org/ https://chemdata.nist.gov/ www.bio-rad.com/en-cn/product/mass-spectral-databases |
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (15.11.2018)
Přednášky vyučujících |
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (15.11.2018)
Nejsou. |
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (15.11.2018)
1. Obecné požadavky na kvalitu generových dat pomocí chromatografických a hmotnostně-spektrometrických technik; vymezení základních pojmů. 2. Spojení plynové chromatografie s hmotnostní spektrometrií, ionizační techniky v GC-MS, konvenční detektory. 3. Spojení kapalinové chromatografie s hmotnostní spektrometrií, ionizační techniky, konvenční detektory. 4. Hmotnostní spektrometrie (MS), typy hmotnostních spektrometrů, akviziční módy. 5. Interpretace GC-MS hmotnostních spekter. 6. Interpretace LC-MS hmotnostních spekter. 7. Hmotnostně-spektrometrická data v analýze potravin. 8. Knihovny spekter, retenční indexy. 9. Spektrální dekonvoluce, software pro identifikaci/interpretaci analytů. 10. Aplikace necílového screeningu v analýze potravin. 11. Přehled a použití různých kvantifikačních postupů a technik. 12. Kriteria konfirmace ve spojení s hmotnostní spektrometrií. 13. Významné statistické metody pro zpracování dat. 14. Využití software pro automatické procesování dat. |
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (15.11.2018)
Nejsou. |
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (15.11.2018)
Nejsou. |
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (15.11.2018)
ústní zkouška, absolvování testu |