SubjectsSubjects(version: 963)
Course, academic year 2013/2014
  
Applied Enzymology - N320020
Title: Aplikovaná enzymologie
Guaranteed by: Department of Biochemistry and Microbiology (320)
Faculty: Faculty of Food and Biochemical Technology
Actual: from 2007 to 2014
Semester: summer
Points: summer s.:3
E-Credits: summer s.:3
Examination process: summer s.:
Hours per week, examination: summer s.:2/0, Ex [HT]
Capacity: unknown / unknown (unknown)
Min. number of students: unlimited
State of the course: taught
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Teaching methods: full-time
Level:  
Note: course can be enrolled in outside the study plan
enabled for web enrollment
Guarantor: Valentová Olga prof. RNDr. CSc.
Examination dates   Schedule   
Syllabus - Czech

1. Obecné aspekty technologického využití enzymů

2. Zdroje enzymů a strategie získávání nových enzymových preparátů

3. Oxidoreduktasy

4. Proteasy

5. Glykosidasy

6. Isomerasy, transferasy, lyasy, ligasy

7. Enzymové technologie v potravinářském průmyslu I

8. Enzymové technologie v potravinářském průmyslu II

9. Biochemické změny v potravinářských surovinách a produktech

10. Aplikace enzymů v nepotravinářských technologiích I

11. Aplikace enzymů v nepotravinářských technologiích II

12. Využití enzymů v analytice

13. Enzymy v klinické biochemii

14. Nejvýznamnější biotransformační reakce

Last update: Fialová Jana (11.06.2013)
 
VŠCHT Praha