|
|
|
||
Hlubší pochopení fyzikálních, fyzikálně-chemických změn tenzidů a chemických reakcí tenzidů probíhajících při jejich výrobě a navrhování složení detergentů . Možnosti regulace těchto procesů a změn.
Last update: Šmidrkal Jan (09.11.2015)
|
|
||
Oral examination. Last update: Šmidrkal Jan (09.11.2015)
|
|
||
R: Porter M.R.: Handbook of Surfactants, Chapman and Hall 1994; ISBN 0-7514-0710-6. A: Lange K.R. : Detergents and cleaners, Hanser Publishers 1994; ISBN 3-446-17307-2 Last update: TAJ322 (04.11.2015)
|
|
||
Fyzikálně chemické vlastnosti tenzidů Suroviny pro výrobu tenzidů Technologie výroby tenzidů Anionické, kationické, amfoterní a neionické tenzidy Suroviny pro výrobu detergentů Technologie jejich výroby Biologická rozložitelnost tenzidů a detergentů Last update: VED322 (05.11.2015)
|
|
||
Course materials will be available to enrolled students in printed form. Last update: TAJ322 (04.11.2015)
|
|
||
Students will be able: To have describe and explain physically chemical properties and chemical reactions of surfactants and detergents in the technology. To lead technological process of production surfactants and detergents, to recognize and remove of undesirable chemical changes and operating deviations.
Last update: Šmidrkal Jan (09.11.2015)
|
|
||
Magister study programme of chemistry, food chemistry or food technology. Last update: TAJ322 (05.11.2015)
|
|
||
Inorganic chemistry, Organic chemistry, Physical chemistry. Last update: TAJ322 (10.11.2015)
|