|
|
|
||
1. Studenti se v pracovních skupinách (obvykle tříčlenných) seznamují se základními 2. operacemi a aparáty užívanými v chemických a potravinářských provozech. Úkolem 3. skupiny je vykonat předepsané měření, zpracovat experimentální data a vypracovat 4. písemný protokol o průběhu měření a jeho výsledcích. Protokol též obsahuje vyvozené 5. závěry. 6. Tématické okruhy prací: 7. Hydromechanické operace: Ztráty mechanické energie při proudění tekutin, 8. Charakteristika odstředivého čerpadla, Příkon míchadla, Filtrace, Sedimentace, Ztráty 9. tlaku při proudění tekutiny výplní. 10. Mechanické procesy: Mletí v kulovém mlýnu. 11. Tepelné procesy: Tepelný výměník typu "trubka v trubce". Koeficient prostupu tepla na 12. žebrovaném povrchu. 13. Separační procesy: Rektifikace, Absorpce, Sušení, Reversní osmosa. 14. Reaktorové inženýrství: Měření rozdělení dob prodlení v průtočném systému. Last update: SMIDOVAL (09.05.2005)
|