The aim of the subject is to understand the structural principles of biotechnology, basic characteristics of individual biotechnology areas and processes essential for their implementation. During the lessons, the understanding of the connections between the individual processes, apparatuses and production processes is enhanced. The course focuses on modern trends in biotechnology with regard to their current needs and prospects for future development.
Last update: Kubová Petra Ing. (25.04.2018)
Předmět je zaměřen na pochopení principu členění biotechnologií, základních charakteristik jednotlivých oblastí biotechnologií a procesů klíčových pro jejich realizaci. V průběhu výuky je prohloubeno porozumění souvislostí mezi jednotlivými procesy, aparáty a výrobními postupy. Předmět je zaměřen zejména na moderní trendy v biotechnologiích s ohledem na jejich aktuální potřeby a perspektivy budoucího vývoje.
Literature -
Last update: Brányik Tomáš prof. Ing. Ph.D. (17.05.2018)
R: Flickinger, M: Encyclopedia of Industrial Biotechnology, Bioprocess, Bioseparation, and Cell Technology, Wiley, Hoboken, 2010, ISBN: 9780470054581
R:Moo-Young M.,Comprehensive Biotechnology,Volume 3,Industrial Biotechnology and Comodity Products,Elsevier,2011, ISBN: 9780080885049
A: Najafpour G. D., Biochemical Engineering and Biotechnology, Elsevier B.V,.Amsterdam, 2007, ISBN: 978-0-444-52845-2