Basics of food preservation and microbiology - CZV324002
|
|
|
||
Last update: Krátká Jana Ing. Ph.D. (10.02.2023)
|
|
||
Last update: Krátká Jana Ing. Ph.D. (10.02.2023)
1. Nežádoucí změny surovin a potravin a faktory které je ovlivňují 2. Mikrobiologie potravin 3. Přehled metod konzervace potravin 4. Vybrané metody konzervace potravin 5. Predikce trvanlivosti
LITERATURA: Z: Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2012): Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. Key Publishing Ostrava, 565 stran, ISBN 978-80-7418-145-0 D: ČSN 56 9609 (569609) Pravidla správné hygienické a výrobní praxe - Mikrobiologická kritéria pro potraviny. Principy stanovení a aplikace. D: Tucker G.S.(2007): Food Biodeterioration and Preservation, Blackwell Publishing Ltd, ISBN: 978-1-405-15417-8 |