Basics of food preservation and microbiology - CZV324002
Title: Základy konzervace a mikrobiologie potravin
Guaranteed by: Department of Food Preservation (324)
Faculty: Faculty of Food and Biochemical Technology
Actual: from 2022
Semester: summer
Points: summer s.:1
E-Credits: summer s.:1
Examination process: summer s.:written
Hours per week, examination: summer s.:2/0, Ex [HS]
Extent per academic year: 28 [hours]
Capacity: unknown / unknown (12)
Min. number of students: unlimited
State of the course: taught
Language: Czech
Teaching methods: combined
Teaching methods: combined
Level:  
Guarantor: Čížková Helena doc. Ing. Ph.D.
Examination dates   
Annotation - Czech
Předmět se zaměřuje na metody úchovy potravin. Jsou uvedeny mikrobiální a další změny, které lze očekávat během výroby a skladování potravin. Studenti budou umět popsat probíhající změny během výroby a skladování potravin a jak je eliminovat a navrhnout způsob konzervace pro konkrétní potravinářský výrobek.
Last update: Krátká Jana (10.02.2023)
Literature - Czech

Doporučená:

  • Kadlec, Pavel, Melzoch, Karel, Voldřich, Michal. Přehled tradičních potravinářských výrob, technologie potravin. Ostrava: Key Publishing, 2012, s. ISBN 978-80-7418-145-0.
  • Rahman, Shafiur (editor). Handbook of food preservation. : CRC Press, 2020, 1102 s. ISBN 978-1-4987-4048-7.

Last update: Čížková Helena (30.08.2024)
Syllabus - Czech

1. Nežádoucí změny surovin a potravin a faktory které je ovlivňují

2. Mikrobiologie potravin

3. Přehled metod konzervace potravin

4. Vybrané metody konzervace potravin

5. Predikce trvanlivosti

Last update: Čížková Helena (30.08.2024)