SubjectsSubjects(version: 963)
Course, academic year 2024/2025
  
Basic food safety and quality systems - CZV324004
Title: Základní systémy bezpečnosti a kvality potravin
Guaranteed by: Department of Food Preservation (324)
Faculty: Faculty of Food and Biochemical Technology
Actual: from 2022
Semester: summer
Points: summer s.:1
E-Credits: summer s.:1
Examination process: summer s.:written
Hours per week, examination: summer s.:2/0, Ex [HS]
Extent per academic year: 28 [hours]
Capacity: unknown / unknown (12)
Min. number of students: unlimited
State of the course: taught
Language: Czech
Teaching methods: combined
Teaching methods: combined
Level:  
Guarantor: Ševčík Rudolf doc. Ing. Ph.D.
Annotation - Czech
Cílem předmětu je seznámit studenty se základy systému bezpečnosti a kvality potravin. V rámci předmětu budou seznameni s legislativními požadvky a principy systému kritických kontrolních bodů (HACCP) a požadavky dalších norem uplatňujících se v managementu bezpečnosti potravin. Při výuce a praktických úkolech si studenti osvojí postupy zavádění systémů HACCPa programu nezbytných předpokladů u provozovatelů potravinářských podniků. Seznámí se s tvorbou dalších dokumentů: Provozní a Sanitační řád.
Last update: Krátká Jana (17.02.2023)
Literature - Czech

Povinná:

  • . Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 o hygieně potravin


    . 2004, s., §, odst. , 852.

  • . Pokyny k provádění systémů řízení bezpečnosti potravin zaměřené na správnou hygienickou praxi a postupy založené na zásadách HACCP, včetně otázek zjednodušení/pružnosti jejich provádění v některých potravinářských podnicích. 2022, s., §, odst. , 2022/C 355/01.

Last update: Ševčík Rudolf (01.09.2024)
Syllabus - Czech

1. Zaklady systémů bezpečnosti a kvality potravin 2. Systém a Příručka HACCP 3. Programy nezbytných předpokladů, zaklady sprabné výrobní a hygienické praxe. Provozní a sanitační řád.

Last update: Krátká Jana (17.02.2023)
 
VŠCHT Praha