SubjectsSubjects(version: 963)
Course, academic year 2024/2025
  
Selected technologies of food of plant origin - CZV324005
Title: Vybrané technologie potravin rostlinného původu
Guaranteed by: Department of Food Preservation (324)
Faculty: Faculty of Food and Biochemical Technology
Actual: from 2023
Semester: winter
Points: winter s.:1
E-Credits: winter s.:1
Examination process: winter s.:written
Hours per week, examination: winter s.:2/0, Ex [HS]
Extent per academic year: 28 [hours]
Capacity: unknown / unknown (12)
Min. number of students: unlimited
State of the course: taught
Language: Czech
Teaching methods: combined
Teaching methods: combined
Level:  
Guarantor: Ševčík Rudolf doc. Ing. Ph.D.
Beňo Filip Ing. Ph.D.
Škorpilová Tereza Ing. Ph.D.
Annotation - Czech
Cílem předmětu je seznámit studenty se základy technologie výroby produktů z ovoce a zeleniny. Studenti budou umět navrhnout a ověřit postupy výroby a zpracování surovin, zhodnotit kvalitu vstupních surovin a materiálů a zhodnotit kvalitu a zdravotní nezávadnost finálních produktů z ovoce a zeleniny.
Last update: Krátká Jana (17.02.2023)
Literature - Czech

Povinná:

  • Kadlec, Pavel, Melzoch, Karel, Voldřich, Michal. Přehled tradičních potravinářských výrob, technologie potravin. Ostrava: Key Publishing, 2012, s. ISBN 978-80-7418-145-0.

Last update: Ševčík Rudolf (01.09.2024)
Syllabus - Czech

1. Technologie a kvalita ovoce a zeleniny. 2. Předběžné a stabilizační zákroky při výrobě ovoce a zeleniny 3. Technologie výroby a hodnocení kvality produktů z ovoce a zeleniny.

LITERATURA:

Z: Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2012): Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. Key Publishing Ostrava, 565 stran, ISBN 978-80-7418-145-0

D: Sinha N.K., Sidhu J. S., Barta J., Wu J.S.B., Pilar Cano M. (editoři) (2012): Handbook of Fruits and Fruit Processing (second edition). Wiley-Blackwell Ames Chichester Oxford, 694 stran, ISBN: 978-0-8138-0894-9/2012

Last update: Krátká Jana (17.02.2023)
 
VŠCHT Praha