Basics of food preservation and microbiology - CZV324006
| 
 | 
 | 
| 
 | ||
| Předmět se zaměřuje na praktické ověření zanalostí získaných během studia (Vybrané technologie potravin 
živočišného původu, Vybrané echnologie potravin rostlinného původu, Základy konzervace a mikrobiologie 
potravin).  . metody úchovy potravin. Studenti budou umět provést a vyhodnotit technologickou přípravu vybrané 
potraviny nebo pokrmu, navrhnout a posoudit jeho jakostní parametry a ověřit zdravotní nezávadnost po dobu jeho 
použitelnosti/trvanlivosti.
 Last update: Krátká Jana (17.02.2023)
                                
                                 | 
| 
 | ||
| Doporučená: 
 Last update: prepocet_literatura.php (19.12.2024)
                                
                                 | 
| 
 | ||
| 1. Výroba a hodnocení masných výrobků 2. Výroba a hodnocení výrobků z ovoce a zeleniny 3. Nastavení a hodnocení jakostních parametrů potravin, nastevení a ověření doby trvanlivosti porduktu 
 LITERATURA: Z: Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2012): Procesy a zařízení potravinářských a biotechnologických výrob. Key Publishing Ostrava, 494 stran, ISBN 978-80-7418-086-6. Z: Kadlec K.,Kmínek M., Kadlec P.,(editoři) a kolektiv (2017): Měření a řízení chemických, potravinářských a biotechnologických procesů I a II. díl Key Publishing Ostrava, 1200 stran, ISBN ISBN 978-80-7418-283-9 Last update: Krátká Jana (17.02.2023)
                                
                                 | 

