SubjectsSubjects(version: 963)
Course, academic year 2024/2025
  
The University of the Third Age - CZV352001
Title: Univerzita 3. věku
Guaranteed by: Dean's Office of Faculty of Food and Biochemical Technology (352)
Faculty: Faculty of Food and Biochemical Technology
Actual: from 2023
Semester: winter
Points: winter s.:0
E-Credits: winter s.:0
Examination process: winter s.:
Hours per week, examination: winter s.:4/0, C [HT]
Extent per academic year: 10 [hours]
Capacity: 30 / unknown (30)
Min. number of students: 5
State of the course: taught
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Teaching methods: full-time
Level:  
Belongs to the student work of type: ročníková práce
Old code: U3
Guarantor: Sluková Marcela doc. Ing. Ph.D.
Šviráková Eva Ing. Ph.D.
Bleha Roman Ing. Ph.D.
Class: Kurz CŽV
Literature - Czech

Doporučená:

  • Co byste měli vědět o výrobě potravin?, Kadlec, Melzoch, Voldřich a kol., 2009
  • Chemie potravin 1, 3. vydání, Velíšek, Hajšlová, 2009
  • Chemie potravin 2, 3. vydání, Velíšek, Hajšlová, 2009

Volitelná:

  • Food Hygiene, Microbiology and HACCP, Forsythe, Hayes, 1998
  • Analytical Food Microbiology, Jousef, Waite-Cusic, Perry, 2022

Last update: Šviráková Eva (12.08.2024)
Syllabus - Czech

1. Základy výživy

2. Fyziologické procesy v lidské výživě

3. Autenticita a falšování potravin

4. Aplikace mikrobiologie v potravinářství

5. Základy potravinářské biochemie

6. Suroviny pro potravinářskou výrobu

7. Potraviny pro speciální výživu

8. Udržitelnost při výrobě potravin, Zelená dohoda pro Evropu

Last update: Šviráková Eva (12.08.2024)
 
VŠCHT Praha