SubjectsSubjects(version: 963)
Course, academic year 2024/2025
  
The University of the Third Age - CZV352004
Title: Univerzita 3. věku
Guaranteed by: Dean's Office of Faculty of Food and Biochemical Technology (352)
Faculty: Faculty of Food and Biochemical Technology
Actual: from 2022
Semester: winter
Points: winter s.:0
E-Credits: winter s.:0
Examination process: winter s.:
Hours per week, examination: winter s.:4/0, C [HT]
Extent per academic year: 10 [hours]
Capacity: unlimited / unknown (30)
Min. number of students: 5
State of the course: taught
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Teaching methods: full-time
Level:  
Belongs to the student work of type: ročníková práce
Old code: U3
Guarantor: Sluková Marcela doc. Ing. Ph.D.
Šviráková Eva Ing. Ph.D.
Bleha Roman Ing. Ph.D.
Class: Kurz CŽV
Literature - Czech

Doporučená:

  • Co byste meli vědět o výrobě potravin?, Kadlec, Melzoch, Voldřich a kol., 2009
  • Chemie potravin 1, 3. vydání, Velíšek, Hajšlová, 2009
  • Chemie potravin 2, 3. vydání, Velíšek, Hajšlová, 2009

Volitelná:

  • Food microbiology, Principles into practice, Volume 1, Erkmen, Osman, Bozoğlu, T. Faruk, 2016

Last update: Šviráková Eva (12.08.2024)
Syllabus - Czech

1. Maso a masné výrobky

2. Cukrovarnictví

3. Sladařství a pivovarství

4. Luštěniny ve výživě člověka

5. Základy škrobárenství

6. Tradiční biotechnologie (líh, droždí, ocet)

7. Rizikové složky diety, možnosti prevence

8. Získávání a rafinace rostlinných olejů a tuků

Last update: Šviráková Eva (12.08.2024)
 
VŠCHT Praha