The University of the Third Age - CZV352005
Title: Univerzita 3. věku
Guaranteed by: Dean's Office of Faculty of Food and Biochemical Technology (352)
Faculty: Faculty of Food and Biochemical Technology
Actual: from 2022
Semester: summer
Points: summer s.:0
E-Credits: summer s.:0
Examination process: summer s.:
Hours per week, examination: summer s.:4/0, C [HT]
Extent per academic year: 10 [hours]
Capacity: unknown / unknown (30)
Min. number of students: 5
State of the course: taught
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Teaching methods: full-time
Level:  
Belongs to the student work of type: ročníková práce
Old code: U3
Guarantor: Sluková Marcela doc. Ing. Ph.D.
Šviráková Eva Ing. Ph.D.
Bleha Roman Ing. Ph.D.
Class: Kurz CŽV
Examination dates   
Literature - Czech

Doporučená:

  • Co byste měli vědět i výrobě potravin?, Kadlec, Melzoch, Voldřich a kol., 2009
  • Chemie potravin 1, 3. vydání, Velíšek, Hajšlová, 2009
  • Chemie potravin 2, 3. vydání, Velíšek, Hajšlová, 2009

Volitelná:

  • Food microbiology, Principles into practice,

    Volume 2, Erkmen, Osman, Bozoğlu, T. Faruk, 2016

Last update: Šviráková Eva (12.08.2024)
Syllabus - Czech

1. Skladování a posklizňové změny ovoce a zeleniny

2. Základy konzervace potravin

3. Hotové pokrmy a lahůdky

4. Nealkoholické nápoje

5. Základy mlékárenství

6. Výroba sýrů a jejich kvalita

7. Mlýnská a pekárenská výroba

8. Výroba čokolády a cukrovinek

Last update: Šviráková Eva (12.08.2024)