SubjectsSubjects(version: 877)
Course, academic year 2020/2021
  
Chemistry and Technology of Cosmetics - D322008
Title: Chemie a technologie kosmetiky
Guaranteed by: Department of Dairy, Fat and Cosmetics (322)
Actual: from 2017
Semester: both
Points: 0
E-Credits: 0
Examination process:
Hours per week, examination: 0/0 other [hours/week]
Capacity: winter:unknown / unknown (unknown)
summer:unknown / unknown (unknown)
Min. number of students: unlimited
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Level:  
For type:  
Note: course is intended for doctoral students only
you can enroll for the course in winter and in summer semester
Guarantor: Šmidrkal Jan prof. Ing. CSc.
Hrádková Iveta Ing. Ph.D.
Z//Is interchangeable with: AP322003, P322003
Annotation - Czech
Last update: VED322 (05.11.2015)
Hlubší pochopení působení kosmetických prostředků na lidské tělo, fyzikálně-chemických změn a chemických reakcí složek kosmetických prostředků probíhajících při formulaci, výrobě a skladování. Možnosti regulace těchto procesů a změn.
Aim of the course -
Last update: TAJ322 (04.11.2015)

Students will be able to:

Orientate themselves in the composition of cosmetics.

Have basic theoretical knowledge of surfactants, emulsifiers, emollients, humectants and other substances which are used in cosmetics industry.

Prepare basic forms of cosmetic products.

Literature -
Last update: TAJ322 (04.11.2015)

R: Hojerová J., Škultétyová K.: Materiály, SPN, Bratislava, 2007, 978-80-10-01261-9

A: Paye M., Barel A.O., Maibach H.I.: Handbook of Cosmetic Science and Technology, Taylor and Francis, Boca Raton, 2006,978-1-57444-824-5

Learning resources -
Last update: TAJ322 (04.11.2015)

Course materials will be available to enrolled students in printed form.

Syllabus - Czech
Last update: TAJ322 (04.11.2015)

Lidská pokožka, vlasy, nehty; fyziologie a vlastnosti

Kosmetické mycí prostředky

Emulze a mikroemulze

Biologicky aktivní složky

Opalovací prostředky

Konzervace kosmetických prostředků

Vonné látky

Entry requirements -
Last update: TAJ322 (05.11.2015)

Magister study programme of chemistry, food chemistry or food technology.

Registration requirements -
Last update: TAJ322 (10.11.2015)

Organic chemistry, Physical chemistry, Biochemistry, Biology

Course completion requirements -
Last update: TAJ322 (05.11.2015)

Oral examination.

 
VŠCHT Praha