The subject is focused on deepening knowledge in selected fields of food packaging, namely with respect to modern technology as active packaging systems, modified atmosphere packaging, packaging safety, etc.
Last update: DOBIASJ (01.04.2014)
Výuka předmětu je zaměřena na prohloubení znalostí ve vybraných oblastech balení potravin zejména s ohledem na moderní technologie, jako jsou aktivní systémy balení, balení v modifikované atmosféře, hodnocení bezpečnosti a kvality obalů atd.
Aim of the course -
Last update: DOBIASJ (01.04.2014)
Detailed knowledge of principles of modern systems of food packaging and their potential use in food manufacturing.
Good command of testing of package quality.
Last update: DOBIASJ (01.04.2014)
Podrobná znalost principů moderních systémů balení a jejich využitelnosti při zpracování potravin.
Znalost metod zkoušení kvality obalových prostředků.
Literature -
Last update: DOBIASJ (01.04.2014)
The text of presentations.
M. Bakker (Ed.), The Wiley Encyclopedia of Packaging Technology, John Wiley & Sons, Inc., New York, U8.S.A., 1986.