The course is focused on developing the acquired knowledge necessary for basic communication in everyday life situations. The aim is to achieve A1/A2 level according to CERF (Common European Reference Framework).
Last update: TAJ834 (24.08.2013)
Předmět je zaměřen na rozvoj již získaných znalostí jazyka, potřebných pro základní dorozumění v nejběžnějších situacích každodenního života. Cílem je dosáhnout jazykové úrovně A1/A2 podle Sjednoceného evropského referenčního rámce.
Last update: TAJ834 (24.08.2013)
Aim of the course -
Students will be able to:
understand job advertisements
order meals in restaurants, describe meals
plan a journey, book flights and hotels
ask for directions, find a certain place according to the directions given
arrange accommodation, rent a flat
Last update: TAJ834 (21.08.2013)
Studenti budou umět:
porozumět pracovním inzerátům
objednat jídlo v restauraci, popsat jídlo
naplánovat cestu, rezervovat letenky a hotel
zeptat se na cestu, najít určené místo podle pokynů
zařídit si ubytování � pronájem bytu
Last update: TAJ834 (18.11.2012)
Literature -
R: Peris E.M.,Sans Baulenas N.,Gente Libro del alumno 1, Difusión,Barcelona,2006, 9788484431381
A: Peris E.M.,Sans Baulenas, Gente Libro de trabajo 1, Difusión,Barcelona,2006, 9788484431398
A: Castro F.,Uso de la gramática española,Edelsea Grupo Didascalia,S.A.,Madrid,2012, 9788477117100
Last update: TAJ834 (21.08.2013)
Z: Peris E.M.,Sans Baulenas N.,Gente Libro del alumno 1, Difusión,Barcelona,2006, 9788484431381
D: Peris E.M.,Sans Baulenas, Gente Libro de trabajo 1, Difusión,Barcelona,2006, 9788484431398
D: Castro F.,Uso de la gramática española,Edelsea Grupo Didascalia,S.A.,Madrid,2012, 9788477117100
Last update: TAJ834 (07.11.2012)
Syllabus -
1. Jobs and personal qualities. Job advertisements.
2. Requesting and providing information about job experience. Pretérito perfecto.
3. Buying food. Ordering a meal in a restaurant. Cooking: ingredients, meals and recipes.
4. Weights and measures. Quantities.
5. Time and date. Journeys, routes.
6. Means of transport. Types of accommodation.
7. City: public services, culture and leisure, climate and environment, commerce and industry.