|
|
|
||
Předmět rozvíjí teoretické znalosti o procesech a zařízeních uplatňujících se při výrobě cukru a možnostech využití sacharosy.
The subject cultivate theoretic knowledges about processes and equipments of sugar production and possibilities of sucrose use.
Last update: Pátková Vlasta (11.06.2018)
|
|
||
účast na přednáškách, seminářích a cvičeních zvládnutí projektu v oblasti výpočtů a modelování složení závěrečné zkoušky
attendance on lectures, seminars and workshops encompassment of project in frame of calculation and modelling passing an exam Last update: Pátková Vlasta (11.06.2018)
|
|
||
Mohsen Asadi: Beet-Sugar Handbook, 2007
P.Kadlec,K.Melzoch,M.Voldřich a kol.: Technologie potravin � Procesy a zařízení potravinářských a biotechnologických výrob. KEY Publishing,Ostrava, 2012, 1. vydání, 494 stran, ISBN 978-80-7418-086-6.
Last update: Pátková Vlasta (11.06.2018)
|
|
||
Přednášky, cvičení, konzultace, počítačová učebna (řízení, modelování a simulace)
Lectures, seminars, tuition, computer classroom (control, modelling, simulation) Last update: Pátková Vlasta (11.06.2018)
|
|
||
1. Úvod do technologie. Cukr a jeho využití . Cukrovarnické veličiny 2. Provozní laboratoř 3. Manipulace s řepou. Výroba řízků, těžení šťávy 4. Extraktory. Lisování a sušení řízků 5. Epurace, Vápenka a hašenka 6. Předčeření a čeření. Saturace. Separace kalu 7. Tepelné hospodářství 8. Zahřívání a odpařování šťáv 9. Krystalizace cukrovin a odstřeďování 10. Rafinace cukru, afinace,odbarvování 11. Inventurní výpočet 12. Modelování a bilance 13. Rafinérské výrobky, vodní hospodářství 14. Výroba cukru z třtiny
1. Introduction, Use of sugar, Quantities of sugar technology 2. Laboratory in sugar factory 3. Handling of beet,Beet slicing, Juice extraction 4. Extractors. Pulp pressing and drying 5. Juice purification, Lime milk and Carbon dioxide production 6. Preliming, Liming, Carbonation,Sludge separation 7. Heat economy 8. Heating and Evaporation of juices 9. Crystallization and Centrifugation of massecuites 10. Sugar refining, Affination,Decolorization 11. Inventory check calculation 12. Modelling and balances 13. Refinery products, Waste water treatment 14. Cane sugar processing Last update: Pátková Vlasta (11.06.2018)
|
|
||
Student bude umět:
Student will know:
Last update: Pátková Vlasta (11.06.2018)
|
|
||
v rozsahu magisterského studia oboru Technologie potravin
No requirements Last update: Pátková Vlasta (11.06.2018)
|
|
||
Procesy v potravinářských výrobách nebo Chemické inženýrství Fyzikální chemie Technologie potravin Last update: Pátková Vlasta (11.06.2018)
|