The course is focused on developing the acquired knowledge necessary for basic communication in everyday life situations. The aim is to achieve A1/A2 level according to CERF (Common European Reference Framework).
Last update: Novotná Jana (02.03.2018)
Předmět je zaměřen na rozvoj již získaných znalostí jazyka, potřebných pro základní dorozumění v nejběžnějších situacích každodenního života. Cílem je dosáhnout jazykové úrovně A1/A2 podle Sjednoceného evropského referenčního rámce.
Last update: Novotná Jana (02.03.2018)
Aim of the course -
Students will be able to:
understand job advertisements
order meals in restaurants, describe meals
plan a journey, book flights and hotels
ask for directions, find a certain place according to the directions given
arrange accommodation, rent a flat
Last update: Novotná Jana (02.03.2018)
Studenti budou umět:
porozumět pracovním inzerátům
objednat jídlo v restauraci, popsat jídlo
naplánovat cestu, rezervovat letenky a hotel
zeptat se na cestu, najít určené místo podle pokynů
zařídit si ubytování a pronájem bytu
Last update: Novotná Jana (02.03.2018)
Literature -
Z: Peris E.M.,Sans Baulenas N.,Gente hoy Libro del alumno 1,Difusión, Barcelona 2013, 9788415620785
D: Peris E.M.,Sans Baulenas N.,Gente hoy Libro de trabajo 1,Difusión, Barcelona 2013, 9788415620792
A: Castro F.,Uso de la gramática española,Edelsea Grupo Didascalia,S.A.,Madrid,2012, 9788477117100
Last update: Novotná Jana (14.02.2018)
Z: Peris E.M.,Sans Baulenas N.,Gente hoy Libro del alumno 1,Difusión, Barcelona 2013, 9788415620785
D: Peris E.M.,Sans Baulenas N.,Gente hoy Libro de trabajo 1,Difusión, Barcelona 2013, 9788415620792
D: Castro F.,Uso de la gramática española,Edelsea Grupo Didascalia,S.A.,Madrid,2012, 9788477117100
Last update: Novotná Jana (14.02.2018)
Learning resources -
Materials prepared and/or recommended by the teacher.
Last update: Kubová Petra (22.01.2018)
Materiály vytvořené a/nebo doporučené vyučujícím.
Last update: Kubová Petra (22.01.2018)
Teaching methods -
Seminars
Last update: Novotná Jana (02.03.2018)
Semináře
Last update: Novotná Jana (02.03.2018)
Syllabus -
1. Buying food. Ordering a meal in a restaurant. Cooking: ingredients, meals and recipes.
2. Weights and measures. Quantities.
3. Jobs and personal qualities. Job advertisements.
4. Requesting and providing information about job experience. Pretérito perfecto.
5. Time and date. Journeys, routes.
6. Means of transport. Types of accommodation.
7. City: public services, culture and leisure, climate and environment, commerce and industry.