|
|
|
||
.
Last update: ROZ437 (15.02.2006)
|
|
||
Cílem předmětu je zejména umožnit složit zkoušku z předmětu studentům, kteří to v standardním čase (zkouškové období zimního semestru) nestihli. Last update: ROZ437 (07.02.2008)
|
|
||
Základní: 1. Soukupová V., Strachotová D.: Podniková ekonomika. VŠCHT Praha, 2005. Rozšiřující: 1. Synek M. a kol.: Manažerská ekonomika. Grada 2003. ISBN 80-247-0515-X 2. Holman R.: Ekonomie, C.H. Beck 2002, ISBN 80-7179-681-6 3. Tomek G.,Vávrová V.: Řízení výroby, Grada 2000 ISBN 80-7169-955-1 4. Macík K.: Moderní kalkulace nákladů, ČVUT 1996, ISBN 80-01-01208-5 5. Strachotová D., Botek M, Hradecký P.:Sbírka příkladů z ekonomiky výroby, VŠCHT Praha 2003, ISBN 80-7080-524-2 6. Grosová S., Paták M., Botek M.:Inženýrská ekonomika a management, VŠCHT Praha 2003, ISBN 80-7080-430-0 7. Mansfield E., Allen W.B., Roberty N.A., Weigelt K.: Managerial Economics, Tudory, Applications and Case. W.W.Norton Copany, New York 2002. ISBN 0-393-97677-7. 8. Samuelson W.F., Marks S.G.: Managerial Economics. Wiley, Boston 2003. ISBN 0-470-00044-9. Last update: ROZ437 (15.02.2006)
|
|
||
Pravidelné hromadné konzultace v knihovně ústavu každou sudou středu od 15:00 do 16:30 s Dr. Strachotovou, u které se studenti mají do konce února e-mailem přihlásit. Last update: ROZ437 (07.02.2008)
|
|
||
Studentům, kteří v některém z předchozích semestrů získali zápočet, bude tento zápočet uznán a mohou postoupit ke zkoušce. Ostatní musí splnit pro získání zápočtu stejné podmínky, jako byly v zimním semestru. Last update: ROZ437 (07.02.2008)
|
|
||
1. Enterprise as a economic subject, influence of state, tax system 2. Asset, Equity and Debt Classification 3. Structure of Assets, Evaluation of Assets, Depreciations, Turnover 4. Structure of Equity and Debts, Financial Resources 5. Cost and Revenues, Cash-Flow Statement 6. Classification of Costs, Break-Even Point 7. Enterprise - Subject of Market, Sales, Profit, Price 8. Cost and Output Costing, Costing Use, Division Costing 9. Non-absorption Costing, Specific Costing Algorithm in Chemical and Food Industry 10. Production process and its structure, type of production, relationship of production process at the time, material accuracy 11. Basic items of the production process, performance indicators, standards and their position, material and energy in the production process 12. Production equipment, extensive equipment utilization, maintenance systems, intensive equipment utilization, throughput capacity, performance diagram 13. Labour utilization in the production process, operating standards, productivity of labour 14. Feasibility studies, innovations Last update: SMIDOVAL (08.02.2005)
|