SubjectsSubjects(version: 963)
Course, academic year 2013/2014
  
Applied Enzymology - D320010
Title: Aplikovaná enzymologie
Guaranteed by: Department of Biochemistry and Microbiology (320)
Faculty: Faculty of Food and Biochemical Technology
Actual: from 2011 to 2014
Semester: summer
Points: summer s.:0
E-Credits: summer s.:0
Examination process: summer s.:
Hours per week, examination: summer s.:0/0, other [HT]
Capacity: unknown / unknown (unknown)
Min. number of students: unlimited
State of the course: taught
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Teaching methods: full-time
Level:  
Note: course is intended for doctoral students only
Guarantor: Valentová Olga prof. RNDr. CSc.
Examination dates   Schedule   
Annotation - Czech
Předmět je zaměřen na vlastnosti a využití enzymů v potravinářských technologiích a biochemické změny v potravinářských surovinách. Dále je náplní předmětu využití enzymů v dalších technologických procesech, využití enzymů pro analytiku, včetně klinické biochemie a biotransformace.
Last update: SMIDOVAL (19.08.2011)
Syllabus - Czech

1. Obecné aspekty technologického využití enzymů

2. Zdroje enzymů a strategie získávání nových enzymových preparátů

3. Oxidoreduktasy

4. Proteasy

5. Glykosidasy

6. Isomerasy, transferasy, lyasy, ligasy

7. Enzymové technologie v potravinářském průmyslu I

8. Enzymové technologie v potravinářském průmyslu II

9. Biochemické změny v potravinářských surovinách a produktech

10. Aplikace enzymů v nepotravinářských technologiích I

11. Aplikace enzymů v nepotravinářských technologiích II

12. Využití enzymů v analytice

13. Enzymy v klinické biochemii

14. Nejvýznamnější biotransformační reakce

Last update: TAJ320 (04.04.2007)
 
VŠCHT Praha