SubjectsSubjects(version: 963)
Course, academic year 2013/2014
  
Disposal of agricultural and food industry wastes and their usage as secondary raw materials - D324005
Title: Likvidace odpadů zemědělsko-potravinářského komplexu a jejich využití jako druhotných surovin
Guaranteed by: Department of Food Preservation (324)
Faculty: Faculty of Food and Biochemical Technology
Actual: from 2013 to 2014
Semester: both
Points: 0
E-Credits: 0
Examination process:
Hours per week, examination: 0/0, other [HT]
Capacity: winter:unknown / unknown (unknown)
summer:unknown / unknown (unknown)
Min. number of students: unlimited
State of the course: taught
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Teaching methods: full-time
Level:  
Note: course is intended for doctoral students only
you can enroll for the course in winter and in summer semester
Guarantor: Marek Miroslav doc. Ing. CSc.
Horsáková Iveta Ing. Ph.D.
Examination dates   Schedule   
Annotation - Czech
Předmět je zaměřen na pochopení vzniku a základních postupů při likvidaci odpadů z potravinářského průmyslu a ze zemědělství, což je oblast úzce související s potravinářstvím. V první části se studenti seznámí se základními způsoby likvidace, jako jsou procesy skládkování, spalování atd. a způsoby biologické likvidace jako jsou kompostování a methanizace.Následně jsou popsány základní potravinářské technologie v souvislosti se vznikem jednotlivých odpadů. Předmět se také zabývá problematikou týkající se odpadů, které vznikají při haváriích, využitím odpadu jako druhotných surovin, recyklačními procesy a také problematikou obalových materiálů v potravinářství.
Last update: Horsáková Iveta (21.10.2015)
 
VŠCHT Praha