The course focuses on teaching advanced processing technology of fruit and vegetables. In this course deepens students' knowledge of technological processes of food production. In the course are taught by current trends in fruit and vegetable processing.
Last update: Ševčík Rudolf (01.04.2014)
Předmět je zaměřen na pokročilou výuku technologie zpracování ovoce a zeleniny.
V rámci předmětu se prohlubuje znalost studentů z technologických procesů
výroby potravin na úrovních dějů chemických a biochemických, mikrobiologických,
fyzikálních a inženýrských při zpracování ovoce a zeleniny.
V předmětu jsou vyučovány současné vývojové trendy ve zpracování ovoce a zeleniny.
Last update: Ševčík Rudolf (25.03.2014)
Aim of the course -
Students will extend their knowledge of fruit and vegetable processing.
Students will learn about modern trends and innovations in the processing of fruits and vegetables.
Last update: Ševčík Rudolf (01.04.2014)
Student si rozšíří znalosti ze zpracování ovoce a zeleniny.
Získá znalosti o moderních trendech a inovacích ve zpracování ovoce a zeleniny.
Last update: Ševčík Rudolf (25.03.2014)
Course completion requirements -
Student project and exam
Last update: Ševčík Rudolf (01.04.2014)
Samostatný odborný projekt, obhajoba projektu, ústní zkouška.
2. Somogyi L.P., Ramaswamy H.S. , Hui Y.H.(1996): Processing Fruits: Science and Technology, Volume 2, Major processed products, Technomic, 1996, ISBN 1-56676-383-5.
3. Smith D.S., Cash J.N., Nip W.-K., Hui Y.H.(1997): Processing Vegetables: Science and Technology, Technomic, ISBN 1-56676-507-2.
Last update: Ševčík Rudolf (01.04.2014)
Z: Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2012): Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. Key Publishing Ostrava, 565 stran, ISBN 978-80-7418-145-0
Z: Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2009): Co byste měli vědět o výrobě potravin? Technologie potravin. Key Publishing Ostrava, 540 stran, ISBN 978-80-7418-051-4
Z: Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2012): Procesy a zařízení potravinářských a biotechnologických výrob. Key Publishing Ostrava, 494 stran, ISBN 978-80-7418-086-6.