SubjectsSubjects(version: 953)
Course, academic year 2015/2016
  
Isolation and Identification of Natural Compounds: Laboratory - N342024
Title: Laboratoř izolace a identifikace přírodních látek
Guaranteed by: Department of Chemistry of Natural Compounds (342)
Faculty: Faculty of Food and Biochemical Technology
Actual: from 2013 to 2015
Semester: summer
Points: summer s.:6
E-Credits: summer s.:6
Examination process: summer s.:
Hours per week, examination: summer s.:0/6, MC [HT]
Capacity: unknown / unlimited (unknown)
Min. number of students: unlimited
State of the course: taught
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Teaching methods: full-time
Level:  
Note: course can be enrolled in outside the study plan
Guarantor: Moravcová Jitka prof. Ing. CSc.
Examination dates   Schedule   
Syllabus - Czech

1. Bezpečnost práce v laboratoři, sestavení aparatur pro zákaldní operace

2. Isolace kofeinu z čaje, extrakce, sublimace, teplota tání

3. Isolace trehalosy z kvasničního mléka, HPLC ověření čistoty preparátu

4. Isolace piperinu z pepře, extrakce, TLC

5. Isolace betulinu z březové kůry

6. Příprava ketalů xylosy

7. Příprava benzpyrenu methylglukopyranosidu, kolonová chromatografie

8. Příprava ortogonálně chráněné glukopyranosy, regioselektivita reakce

9. Účinnost adsorpce a extrakce při dělení dvousložkové směsi

10. Derivatizace a GLC separace acetátů

11. Analytická HPLC na iontoměniči a převod na větší množství

12. Měření NMR a IČ spekter připravených preparátů

13. Extrakce vojtěšky a stanovení kumestrolu pomocí kapilární elektroforesy

14. Odevzdání protokolů a jejich kontrola

Last update: TAJ342 (28.03.2006)
 
VŠCHT Praha