SubjectsSubjects(version: 954)
Course, academic year 2015/2016
  
Trends in Biotechnologies - S319004
Title: Trends in Biotechnologies
Guaranteed by: Department of Biotechnology (319)
Faculty: Faculty of Food and Biochemical Technology
Actual: from 2015 to 2017
Semester: winter
Points: winter s.:5
E-Credits: winter s.:5
Examination process: winter s.:
Hours per week, examination: winter s.:2/2, Ex [HT]
Capacity: unlimited / unlimited (unknown)
Min. number of students: unlimited
State of the course: taught
Language: English
Teaching methods: full-time
Teaching methods: full-time
Level:  
Guarantor: Brányik Tomáš prof. Ing. Ph.D.
Examination dates   Schedule   
Syllabus - Czech

1. Povaha biotechnologie

2. Principy mikrobiálního růstu a kinetiky enzymů

3. Bioreaktory a pokročilé fermentační technologie

4. Substráty pro biotechnologii a přípravné operace

5. Geneticky modifikované organismy v biotechnologiích

6. Mikrobiální produkce rekombinantních proteinů

7. Biotechnologie jednobuněčných řas

8. Biotechnologická aplikace extremofilů

9. Trendy v pivovarnictví

10. Trendy ve vinařství

11. Výroba biopaliv

12. Biologické zpracování odpadního vzduchu

13. Biologické čištění odpadních vod a půdy

14. Bezpečnost v biotechnologii a její vnímání veřejností

Last update: Brányik Tomáš (19.09.2018)
 
VŠCHT Praha