SubjectsSubjects(version: 965)
Course, academic year 2024/2025
  
The University of the Third Age - CZV352002
Title: Univerzita 3. věku
Guaranteed by: Dean's Office of Faculty of Food and Biochemical Technology (352)
Faculty: Faculty of Food and Biochemical Technology
Actual: from 2023
Semester: summer
Points: summer s.:0
E-Credits: summer s.:0
Examination process: summer s.:
Hours per week, examination: summer s.:4/0, C [HT]
Extent per academic year: 10 [hours]
Capacity: unknown / unknown (30)
Min. number of students: 5
State of the course: taught
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Level:  
Belongs to the student work of type: ročníková práce
Old code: U3
Guarantor: Sluková Marcela doc. Ing. Ph.D.
Šviráková Eva Ing. Ph.D.
Bleha Roman Ing. Ph.D.
Class: Kurz CŽV
Literature - Czech

Doporučená:

  • Kadlec, Melzoch, Voldřich a kol. . Co byste měli vědět o výrobě potravin?. Ostrava: KEY Publishing s.r.o., 2009, s. ISBN 978-90-7418-060-6.
  • Velíšek, Hajšlová. Chemie potravin 1, 3. vydání. Tábor: OSSIS, 2009, s. ISBN 978-8086659-15-2.
  • Velíšek, Hajšlová. Chemie potravin 2, 3. vydání. Tábor: OSSIS, 2009, s. ISBN 978-80-86659-16-9.

Volitelná:

  • Forsythe, Hayes. Food Hygiene, Microbiology and HACCP. 1998: AN Aspen Publication, 1998, s. ISBN 0-8342-1815-1.
  • Erkmen, Bozoglu. Food Microbiology, Principles into Practice, Volume 1.. Chichester, West Sussex, UK: John Wiley & Sons, Ltd., 2016, s. ISBN 978-1-119-23776-1.

Last update: prepocet_literatura.php (19.12.2024)
Syllabus - Czech

1. Vejce – zpracování a výživa

2. Vinařství

3. Základy a metody senzorické analýzy

4. Čaj a káva

5. Změny živin během zpracování potravin

6. Pekařské suroviny, těstoviny, trvanlivé pečivo

7. Obaly a obalová technika

8. Kosmetika

Last update: Šviráková Eva (12.08.2024)
 
VŠCHT Praha