SubjectsSubjects(version: 965)
Course, academic year 2024/2025
  
The University of the Third Age - CZV352004
Title: Univerzita 3. věku
Guaranteed by: Dean's Office of Faculty of Food and Biochemical Technology (352)
Faculty: Faculty of Food and Biochemical Technology
Actual: from 2022
Semester: winter
Points: winter s.:0
E-Credits: winter s.:0
Examination process: winter s.:
Hours per week, examination: winter s.:4/0, C [HT]
Extent per academic year: 10 [hours]
Capacity: unlimited / unknown (30)
Min. number of students: 5
State of the course: taught
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Level:  
Belongs to the student work of type: ročníková práce
Old code: U3
Guarantor: Sluková Marcela doc. Ing. Ph.D.
Šviráková Eva Ing. Ph.D.
Bleha Roman Ing. Ph.D.
Class: Kurz CŽV
Literature - Czech

Doporučená:

  • Kadlec, Melzoch, Voldřich a kol.. Co byste meli vědět o výrobě potravin?. Ostrava: KEY Publishing s.r.o., 2009, s. ISBN 978-80-7418-060-6.
  • Velíšek, Hajšlová. Chemie potravin 1, 3. vydání. Tábor: OSSIS, 2009, s. ISBN 978-90-86659-16-9.
  • Velíšek, Hajšlová. Chemie potravin 2, 3. vydání. Tábor: OSSIS, 2009, s. ISBN 978-80-86659-16-9.

Volitelná:

  • Erkmen, Osman, Bozoğlu, T. Faruk. Food microbiology, Principles into practice, Volume 1. Chichester, West Sussex, UK: John Wiley & Sons, Ltd., 2016, https://vufind.techlib.cz/Record/000970766 s. ISBN 978-1-119-23776-1.

Last update: prepocet_literatura.php (19.12.2024)
Syllabus - Czech

1. Maso a masné výrobky

2. Cukrovarnictví

3. Sladařství a pivovarství

4. Luštěniny ve výživě člověka

5. Základy škrobárenství

6. Tradiční biotechnologie (líh, droždí, ocet)

7. Rizikové složky diety, možnosti prevence

8. Získávání a rafinace rostlinných olejů a tuků

Last update: Šviráková Eva (12.08.2024)
 
VŠCHT Praha