|
|
|
||
Cílem předmětu je seznámit studenty se základy technologie výroby masa, masných výrobků, vajec a hotových
pokrmů. Studenti budou umět navrhnout a ověřit postupy výroby a zpracování surovin, zhodnotit kvalitu vstupních
surovin a materiálů a zhodnotit kvalitu a zdravotní nezávadnost finálních produktů z masa a vajec.
Last update: Krátká Jana (17.02.2023)
|
|
||
|
||
1. Technologie a kvalita masa. 2. Technologie masných výrobků. 3. Technologie vajec a hotových pokrmů
LITERATURA: Z: Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2012): Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. Key Publishing Ostrava, 565 stran, ISBN 978-80-7418-145-0 D: Hui Y. H.: Handbook of Meat and Meat Processing, CRC Press, 2012, 958 stran, ISBN 978-1-4398-3684-2 Z: Simeonovová, J., Míková, K., Kubišová, S., Ingr, I. (2001): Technologie drůbeže, vajec a minoritních živočišných produktů. Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně, 247 stran. ISBN 80-7157-405-8. Last update: Krátká Jana (10.02.2023)
|