Digital image information, digitizing methods, properties of raster and vector images, color spaces, image processors (software), LUCIA and NIS (Laboratory Imaging), Hirox, morphometry, colorimetry, special methods (Fractal dimension, Fourier transformation), database and statistic image data and numeric results processing, individual scientific work with the image analyzer
Last update: SMIDOVAL (22.08.2011)
Metody digitalizace obrazové informace, vlastnosti rastrových a vektorových obrazů, barevnost a barevné prostory,
obrazové analyzátory, NIS 3.0, morfometrie, měření barevnosti, speciální metody, databázové a statistické
zpracování výsledků, samostatná individuální práce na dohodnuté specializované téma
Aim of the course -
Last update: PUDILF (16.08.2013)
Students will be able"
To use image informations in their scientific work
Last update: PUDILF (13.11.2012)
Studenti budou umět využívat obrazovou informaci pro vlastní odbornou práci
Literature -
Last update: PUDILF (16.08.2013)
R: Da-Wen Sun: Computer Vision Technology for Food Quality Evaluation,Elsevier,2008
A: Klíma M., Bernas M., Hozman J., Dvořák P.: Zpracování obrazové informace, skripta ČVUT, 1999.
A: Hlaváč V., Sedláček M.: Zpracování signálů a obrazů, skripta ČVUT, 2001.
A: Pokorný J.: Konstrukce databázových systémů, skripta ČVUT, 1999.