SubjectsSubjects(version: 953)
Course, academic year 2015/2016
  
x - D323034
Title: volné
Guaranteed by: Department of Food Analysis and Nutrition (323)
Faculty: Faculty of Food and Biochemical Technology
Actual: from 2013 to 2015
Semester: both
Points: 0
E-Credits: 0
Examination process:
Hours per week, examination: 0/0, other [HT]
Capacity: winter:unknown / unknown (unknown)
summer:unknown / unknown (unknown)
Min. number of students: unlimited
State of the course: taught
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Teaching methods: full-time
Level:  
Additional information: http://web.vscht.cz/kocourev/sampling.html
Note: course is intended for doctoral students only
you can enroll for the course in winter and in summer semester
Examination dates   Schedule   
Annotation - Czech
Jsou prezentovány principy a postupy kontroly potravin a krmiv v EU, zejména požadavky na odběry kontrolních vzorků a na kompetence zkušební laboratoře. Jsou objasněny zásady pro vytvoření vzorkovacích plánů a diskutovány nejčastější techniky a postupy odběru vzorků plodin, potravin a složek životního prostředí. Pozornost je věnována validaci vzorkovacích postupů a zkušebních metod a odhadu nejistoty výsledků. Je objasněna statistická přejímka a rozhodovací kritéria v návaznosti na řízení kvality a bezpečnosti potravin.
Last update: Hladíková Jana (29.05.2013)
Literature - Czech

Velíšek, Hajšlová: Chemie potravin I,II, OSSIS Tábor, 2009.

Last update: Hladíková Jana (29.05.2013)
 
VŠCHT Praha