PředmětyPředměty(verze: 963)
Předmět, akademický rok 2013/2014
  
Aplikovaná enzymologie - D320010
Anglický název: Applied Enzymology
Zajišťuje: Ústav biochemie a mikrobiologie (320)
Fakulta: Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Platnost: od 2011 do 2014
Semestr: letní
Body: letní s.:0
E-Kredity: letní s.:0
Způsob provedení zkoušky: letní s.:
Rozsah, examinace: letní s.:0/0, Jiné [HT]
Počet míst: neurčen / neurčen (neurčen)
Minimální obsazenost: neomezen
Stav předmětu: vyučován
Jazyk výuky: čeština
Způsob výuky: prezenční
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Poznámka: předmět je určen pouze pro doktorandy
Garant: Valentová Olga prof. RNDr. CSc.
Termíny zkoušek   Rozvrh   
Anotace
Předmět je zaměřen na vlastnosti a využití enzymů v potravinářských technologiích a biochemické změny v potravinářských surovinách. Dále je náplní předmětu využití enzymů v dalších technologických procesech, využití enzymů pro analytiku, včetně klinické biochemie a biotransformace.
Poslední úprava: SMIDOVAL (19.08.2011)
Sylabus

1. Obecné aspekty technologického využití enzymů

2. Zdroje enzymů a strategie získávání nových enzymových preparátů

3. Oxidoreduktasy

4. Proteasy

5. Glykosidasy

6. Isomerasy, transferasy, lyasy, ligasy

7. Enzymové technologie v potravinářském průmyslu I

8. Enzymové technologie v potravinářském průmyslu II

9. Biochemické změny v potravinářských surovinách a produktech

10. Aplikace enzymů v nepotravinářských technologiích I

11. Aplikace enzymů v nepotravinářských technologiích II

12. Využití enzymů v analytice

13. Enzymy v klinické biochemii

14. Nejvýznamnější biotransformační reakce

Poslední úprava: TAJ320 (04.04.2007)
 
VŠCHT Praha