|
|
|
||
|
Speciální senzorická analýza naváže na základy získané v předmětu senzorická analýza, ale více se zaměří na praktické použití, vlastní posuzování a práci panelu, vyhodnocování dat a nové poznatky.
Poslední úprava: Panovská Zdeňka (31.03.2014)
|
|
||
|
Ústní zkouška a praktické hodnocení Poslední úprava: Panovská Zdeňka (31.03.2014)
|
|
||
|
vlastní presentace a kniha 1. Lawless, H.T. and Heymann, H. 1998. Sensory Evaluation of Food: Principles and Practices, Chapman & Hall, NY
Poslední úprava: Panovská Zdeňka (31.03.2014)
|
|
||
|
1. Definování problému pro senzorickou analýzu 2. Vnímání senzorických modalit 3. Senzorické hondocení pro kontrolu kvality 4. Rozdílové zkoušky 5. Popisné zkoušky 6. Deskriptory pro popisné zkoušky 7. Určování rozdílového prahu a prahu rozpoznání 8. Výcvik posuzovatelů 9. Popisné zkoušky pro mléčné výrobky 10.Popisné zkoušky pro masné výrobky 10.Popisné zkoušky pro pekařské výrobky 11. Senzorické hodnonceí obalů 12. Konzumentské zkoušky: kvalitativní a kvantitativní metody 13. Vztah mezi instrumentálními a senzorickými daty 14. Statistická analýza dat Poslední úprava: Panovská Zdeňka (31.03.2014)
|
|
||
|
Student bude umět:
Samostatně navrhnout senzorické hodnocení
Zvolit danou metodu
Přípravit hodnotící panel
Zpracovat výsledky hodnocení
Vypracovat závěrečnou zprávu o hodnocení Poslední úprava: Panovská Zdeňka (31.03.2014)
|
|
||
|
Źádné nejsou Poslední úprava: Panovská Zdeňka (31.03.2014)
|
| Hodnocení studenta | |
| Forma | Váha |
| Aktivní účast na výuce | 30 |
| Protokoly z laboratorních úloh (exkurzí nebo praxí) | 20 |
| Ústní zkouška | 50 |
