|
|
|
||
Výuka předmětu je zaměřena na prohloubení znalostí ve vybraných oblastech balení potravin zejména s ohledem na moderní technologie, jako jsou aktivní systémy balení, balení v modifikované atmosféře, hodnocení bezpečnosti a kvality obalů atd.
Poslední úprava: DOBIASJ (01.04.2014)
|
|
||
Podrobná znalost principů moderních systémů balení a jejich využitelnosti při zpracování potravin. Znalost metod zkoušení kvality obalových prostředků. Poslední úprava: DOBIASJ (01.04.2014)
|
|
||
Vlastní text přednášek. Čurda D., Balení potravin, SNTL, Praha 1982 Arvanitoyannis I., Modified Atmosphere and Active Packaging Technologies, CRC Press, 2012, 978-1-43-980044-7 Robertson G.L., Food Packaging and Shelf Life, CRC Press, 2009,978-1-42-007844-2 Coles R. a kol., Food Packaging Technology, Blackwell, 2003, 978-0849397882 Poslední úprava: DOBIASJ (01.04.2014)
|
|
||
1. Ekononické a ekologické aspekty balení potravin. 2. Kvalita a metody zkoušení obalových prostředků. 3. Propustnost polymerních obalových materiálů. 4. Principy a možnosti využití aktivních systémů balení při výrobě potravin. 5. Balení potravin v modifikované atmosféře. 6. Bezpečnost obalů potravin. Poslední úprava: DOBIASJ (01.04.2014)
|
|
||
Znalost Principů úchovy potravin a základů Technologie potravin. Poslední úprava: DOBIASJ (01.04.2014)
|
|
||
Žádné nejsou. Poslední úprava: DOBIASJ (01.04.2014)
|
Hodnocení studenta | |
Forma | Váha |
Aktivní účast na výuce | 20 |
Ústní zkouška | 80 |