PředmětyPředměty(verze: 963)
Předmět, akademický rok 2013/2014
  
Likvidace odpadů zemědělsko-potravinářského komplexu a jejich využití jako druhotných surovin - D324005
Anglický název: Disposal of agricultural and food industry wastes and their usage as secondary raw materials
Zajišťuje: Ústav konzervace potravin (324)
Fakulta: Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Platnost: od 2013 do 2014
Semestr: oba
Body: 0
E-Kredity: 0
Způsob provedení zkoušky:
Rozsah, examinace: 0/0, Jiné [HT]
Počet míst: zimní:neurčen / neurčen (neurčen)
letní:neurčen / neurčen (neurčen)
Minimální obsazenost: neomezen
Stav předmětu: vyučován
Jazyk výuky: čeština
Způsob výuky: prezenční
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Poznámka: předmět je určen pouze pro doktorandy
předmět lze zapsat v ZS i LS
Garant: Marek Miroslav doc. Ing. CSc.
Horsáková Iveta Ing. Ph.D.
Termíny zkoušek   Rozvrh   
Anotace
Předmět je zaměřen na pochopení vzniku a základních postupů při likvidaci odpadů z potravinářského průmyslu a ze zemědělství, což je oblast úzce související s potravinářstvím. V první části se studenti seznámí se základními způsoby likvidace, jako jsou procesy skládkování, spalování atd. a způsoby biologické likvidace jako jsou kompostování a methanizace.Následně jsou popsány základní potravinářské technologie v souvislosti se vznikem jednotlivých odpadů. Předmět se také zabývá problematikou týkající se odpadů, které vznikají při haváriích, využitím odpadu jako druhotných surovin, recyklačními procesy a také problematikou obalových materiálů v potravinářství.
Poslední úprava: Horsáková Iveta (21.10.2015)
 
VŠCHT Praha