|
|
|
||
Předmět je zaměřen na pokročilou výuku technologie zpracování ovoce a zeleniny.
V rámci předmětu se prohlubuje znalost studentů z technologických procesů
výroby potravin na úrovních dějů chemických a biochemických, mikrobiologických,
fyzikálních a inženýrských při zpracování ovoce a zeleniny.
V předmětu jsou vyučovány současné vývojové trendy ve zpracování ovoce a zeleniny.
Poslední úprava: Ševčík Rudolf (25.03.2014)
|
|
||
Student si rozšíří znalosti ze zpracování ovoce a zeleniny. Získá znalosti o moderních trendech a inovacích ve zpracování ovoce a zeleniny. Poslední úprava: Ševčík Rudolf (25.03.2014)
|
|
||
Samostatný odborný projekt, obhajoba projektu, ústní zkouška. Poslední úprava: Ševčík Rudolf (25.03.2014)
|
|
||
Z: Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2012): Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. Key Publishing Ostrava, 565 stran, ISBN 978-80-7418-145-0 Z: Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2009): Co byste měli vědět o výrobě potravin? Technologie potravin. Key Publishing Ostrava, 540 stran, ISBN 978-80-7418-051-4 Z: Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2012): Procesy a zařízení potravinářských a biotechnologických výrob. Key Publishing Ostrava, 494 stran, ISBN 978-80-7418-086-6. D: Somogyi L.P., Ramaswamy H.S. , Hui Y.H.(1996): Processing Fruits: Science and Technology, Volume 1, Biology principles and applications, Technomic, ISBN1-56676-362-2. D: Somogyi L.P., Ramaswamy H.S. , Hui Y.H.(1996): Processing Fruits: Science and Technology, Volume 2, Major processed products, Technomic, 1996, ISBN 1-56676-383-5. D: Smith D.S., Cash J.N., Nip W.-K., Hui Y.H.(1997): Processing Vegetables: Science and Technology, Technomic, ISBN 1-56676-507-2. Poslední úprava: Ševčík Rudolf (25.03.2014)
|
|
||
1. Technologické operace při zpracování ovoce a zeleniny. 2. Stabilizační postupy používané v technologii zpracování ovoce a zeleniny. 3. Konzervárenské zákroky využívané při zpracování ovoce a zeleniny. 4. Kvalitativní znaky, hodnocení výrobků z ovoce a zeleniny. 5. Trendy v technologii zpracování ovoce a zeleniny (minimálně opracované produkty apod.) Poslední úprava: Ševčík Rudolf (25.03.2014)
|
|
||
Chemie potravin. Principy úchovy a balení potravin. Poslední úprava: Ševčík Rudolf (25.03.2014)
|