|
|
|
||
Seznámení se se základními laboratorními metodami a postupy oboru cukrovarnictví, cukrovinek a čokolády, škrobu a cereální chemie a technologie.
Poslední úprava: Čopíková Jana (23.09.2013)
|
|
||
Laboratorní protokoly. Poslední úprava: Čopíková Jana (23.09.2013)
|
|
||
Odevzdání laboratorních protokolů a složení závěrečného testu. Poslední úprava: Čopíková Jana (23.09.2013)
|
|
||
Laboratorní návody Poslední úprava: Čopíková Jana (23.09.2013)
|
|
||
Laboratorní práce. Poslední úprava: Čopíková Jana (23.09.2013)
|
|
||
Kontrola přípravy na laboratorní práci. Poslední úprava: Čopíková Jana (23.09.2013)
|
|
||
1. Rozbor rafinády, popel. polarizace, barevné látky, třídění 2. Stanovení kyseliny mléčné v surové šťávě 3. Rozbor cukrovky, sušina, cukernatost, popel, invert 4. Rozbor melasy, sacharizace, dvojí polarizace 5. Příprava fondánových cukrovinek a máčení čokoládou 6. Stanovení glukosy ve fondánu enzymovou metodou 7. Chromatografie cukrů ve fondánu pomocí TLC a HPLC 8. Reologický rozbor škrobového mazu 9. Sledování průběhu a bodu mazovatění škrobu 10. Stanovení mokrého lepku a škrobu B v pšeničné mouce 11. Farinografický rozbor moukyFarinografický rozbor mouky 12. Pekařský pokus s pšeničnou moukou včetně senzoriky 13. Rozbor mouky, vlhkost, amylograf, číslo poklesu 14. Rozbory obilného zrna a mlecí pokus Poslední úprava: Čopíková Jana (23.09.2013)
|
|
||
Laboratorní návody Poslední úprava: Čopíková Jana (23.09.2013)
|
|
||
Ukončené Bc. studium. Poslední úprava: Čopíková Jana (23.09.2013)
|
|
||
Laboratorní návody. Poslední úprava: Čopíková Jana (23.09.2013)
|
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Účast v laboratořích (na exkurzi nebo praxi) | 1 | 28 | ||
Příprava na přednášky, semináře, laboratoře, exkurzi nebo praxi | 2 | 55 | ||
3 / 5 | 83 / 140 |
Hodnocení studenta | |
Forma | Váha |
Aktivní účast na výuce | 50 |
Protokoly z laboratorních úloh (exkurzí nebo praxí) | 50 |