|
|
|
||
Přehled speciálních veličin a jednotek používaných v technologiích oboru, technologické provozní výpočty v technologiích výroby cukru, škrobu, zpracování obilovin, pekárenské výroby. Jednotkové inženýrské operace míchání a hnětení, dezintegrace tuhých materiálů, sítového třídění, krystalizace, tepelné a hmotnostní bilance v cukrovaru a v pekárně. Výtěžnosti výrobků.
Poslední úprava: Sluková Marcela (26.01.2018)
|
|
||
Znalost speciálních jednotek pužívaných v potravinářské technologii a vájemné přepočty mezi empirickými jednotkami a základními jednotkami SI. Výpočty energie na mletí tuhých materiálů, způsoby vyjádření granulačního spektra granulovaných materiálů, parametry skladování obilí, výroba páry, a stavové změny, bilance ethalpie a populace během krystalizace, účinnost pneumatické dopravy, bilance tepla a hmoty při pečení. Poslední úprava: Sluková Marcela (26.01.2018)
|
|
||
Valtr V., Příhoda J., Číž K.: Výpočty a modelování v technologiích oboru II., Skriptum VŠCHT, 1987 (Z) Valtr V., Hampl J.,Příhoda J., Bubník Z.: Výpočty a modelování v technologiích oboru III., Skriptum VŠCHT, 1988 (Z) Příhoda J., Skřivan P., Hrušková M.: Cereální chemie a technologie I (cereální chemie, mlýnská technologie, technologie výroby těstovin, Skriptum VŠCHT, 2003 (D) Příhoda J., Humpolíková P., Novotná D.: Základy pekárenské technologie, vyd. Pekař a cukrář, s.r.o. Praha 2003 (Z) Poslední úprava: Sluková Marcela (26.01.2018)
|
|
||
1. Jednotky a veličiny ve fyzice a v technologii, jejich vzájemné vztahy. 2. Fyzikální a chemické vlastnosti potravinářských materiálů. 3. Procesy desintegrace - postup mletí ve mlýně a mlýnské pasáže. 4. Granulační rozdělěení, prosévání a typy sít, doprava materiálů. 5. Hmotnostní bilance v pekárně, ilance vedení jkvasů. 7. Bilance ve mlýně. 8. Výtěžnost jedlých mlýnských produktů, bilance popea, účinnost mletí. 9. Sdílení tepla v peci, bilance tepla při pečení. 10. Sušení, skladování, diagram vlhkosti vzduchu. 11. Tepelníé procesy, pára a změny jejího stavu a jejich výpočty. 12. Entalpické bilance v technologiích oboru. 13. Krystalizace, její kinetika, nukleace. 14. Distribuce částic, výpočty parametrů granulometrického spektra. Poslední úprava: Sluková Marcela (26.01.2018)
|
|
||
ref. database Food Science and Technology Abstracts, Materiály of companies Bühler, AG., TOPOS s.r.o. Šluknov, J4 (ovens) s.r.o.Předměřice n.L., Kornfeil, s.r.o. (ovens) Čejč Poslední úprava: Sluková Marcela (26.01.2018)
|
|
||
Mathematics I Processes of Food and biochemical peroducts Poslední úprava: Sluková Marcela (26.01.2018)
|
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Účast na přednáškách | 1 | 28 | ||
Příprava na přednášky, semináře, laboratoře, exkurzi nebo praxi | 0.5 | 14 | ||
Práce na individuálním projektu | 0.5 | 14 | ||
Příprava na zkoušku a její absolvování | 1 | 28 | ||
Účast na seminářích | 1 | 28 | ||
4 / 4 | 112 / 112 |
Hodnocení studenta | |
Forma | Váha |
Aktivní účast na výuce | 20 |
Obhajoba individuálního projektu | 20 |
Zkouškový test | 60 |