|
|
|
||
Cílem tohoto předmětu je detailně seznámit studenty s celým analytickým procesem (začínajícím specifikací stanovovaného analytu a jdoucím přes výběr resp. vývoj analytické metody a její validaci atd. až k finálnímu (statistickému) zpracování výsledků, vyvození závěrů z těchto výsledků a jejich praktickému využití nebo prezentaci). K dosažení tohoto cíle řeší přihlášení studenti společně zadaný projekt z oblasti hodnocení výživové jakosti potravin, kde (na rozdíl od hodnocení jakosti potravin předepsané platnou legislativou) není vždy možné využívat uzanční analytické metody, ale je obvykle nezbytné příslušné analytické metody minimálně adaptovat na jiný typ matrice apod.
Poslední úprava: REBLOVAZ (03.12.2012)
|
|
||
Studenti budou umět:
Organizovat a realizovat projekty spojené s kontrolou výživové jakosti potravin.
Poslední úprava: REBLOVAZ (03.12.2012)
|
|
||
Vzhledem k charakteru tohoto předmětu si potřebnou literaturu musí studenti vyhledat sami (podle zadání řešeného projektu). Poslední úprava: REBLOVAZ (03.12.2012)
|
|
||
1. Úvod k laboratořím. Zadání projektu. Organizace výuky. 2. Specifikace stanovovaného analytu (řešeného problému). 3. Výběr analytické metody a její detailní specifikace. 4. Osvojení si vybrané analytické metody (analytické koncovky). 5. Validace vybrané analytické metody - plán. 6. Validace vybrané analytické metody - realizace a vyhodnocení. 7. Adaptace analytické metody (pro vybranou reálnou potravinovou matrici) - plán. 8. Adaptace analytické metody - realizace. 9. Adaptace analytické metody - vyhodnocení. 10. Analýza reálných vzorků - plán. 11. Analýza reálných vzorků - příprava vzorků. 12. Analýza reálných vzorků - vlastní analýzy. 13. Zpracování výsledků a vypracování závěrečných zpráv. 14. Prezentace dosažených výsledků. Poslední úprava: REBLOVAZ (03.12.2012)
|
|
||
http://eso.vscht.cz/ Poslední úprava: REBLOVAZ (03.12.2012)
|
|
||
Analýza potravin a přírodních produktů, Laboratoř analýzy potravin a přírodních produktů Poslední úprava: REBLOVAZ (03.12.2012)
|
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Konzultace s vyučujícími | 0.1 | 2 | ||
Účast v laboratořích (na exkurzi nebo praxi) | 3 | 84 | ||
Obhajoba individuálního projektu | 0.1 | 4 | ||
Příprava na přednášky, semináře, laboratoře, exkurzi nebo praxi | 0.4 | 12 | ||
Práce na individuálním projektu | 0.4 | 10 | ||
4 / 4 | 112 / 112 |
Hodnocení studenta | |
Forma | Váha |
Aktivní účast na výuce | 40 |
Obhajoba individuálního projektu | 20 |
Protokoly z individuálních projektů | 40 |