|
|
|
||
Základní principy kapilární elektroforesy (CE), jevy doprovázející elektroforézu, módy kapilární elektroforézy,
elektroforetická analýza, Instrumentace CE, aplikace CE v analýze potravin.
Poslední úprava: Kvasnička František (19.03.2014)
|
|
||
Student bude znát: principy kapilárních elektroforetických metod používanou instrumentaci kapilární elektroforesy postup při volbě vhodných podmínek elektroforetické separace aplikace kapilární elektroforesy v analýze potravin
Poslední úprava: Kvasnička František (04.03.2014)
|
|
||
1) Stručná historie kapilární elektroforézy 2) Principy elektroforetických technik (zónová elektroforéza, technika pohyblivého rozhraní, elektrofokuzační techniky, izotachoforéza) 3) Elektroforetická koncepce pohyblivosti (absolutní, aktuální a efektivní pohyblivost iontů, ovlivňování pohyblivosti) 4) Jevy doprovázející elektroforézu (Jouleovo teplo, elektroosmóza, difuse, elektromigrační disperze, interakce separandů se stěnou kapiláry, vliv čistoty a složení elektrolytů) 5) Módy kapilární elektroforézy (CZE, CITP, CGE, CIEF, MEKC, CEC, kombinace CE metod - 2D-CITP, CITP-CZE) 6) Elektroforetická analýza (rozlišení, separační účinnost, separační kapacita) 7) Strategie volby pracovních elektrolytů (využití freeware Simul a PeakMaster) 8) Kvalitativní a kvantitativní analýza 9) Instrumentace (separační část, dávkování vzorku, kapiláry, zdroj vysokého napětí, detektory, spojování technik CITP-CZE, CE-MS, CE-HPLC, aj. komerční analyzátory) 10) Aplikace CE v analýze potravin (anorganické kationty a anionty, organické kyseliny, organické báze, aminy, fenoly, sacharidy, aminokyseliny, peptidy, bílkoviny, nukleové kyseliny, viry, buňky, částice) Poslední úprava: Kvasnička František (04.03.2014)
|
|
||
žádné nejsou Poslední úprava: Kvasnička František (04.03.2014)
|
|
||
splnění zadané úlohy ústní zkouška Poslední úprava: Kvasnička František (04.03.2014)
|
Hodnocení studenta | |
Forma | Váha |
Obhajoba individuálního projektu | 20 |
Ústní zkouška | 80 |