|
|
|
||
Předmět je zaměřen na pochopení principu členění biotechnologií, základních charakteristik jednotlivých oblastí biotechnologií a procesů klíčových pro jejich realizaci. V průběhu výuky je prohloubeno porozumění souvislostí mezi jednotlivými procesy, aparáty a výrobními postupy. Předmět je zaměřen zejména na moderní trendy v biotechnologiích s ohledem na jejich aktuální potřeby a perspektivy budoucího vývoje.
Poslední úprava: Halecký Martin (16.09.2023)
|
|
||
Zkouškový test (hodnocený minimálně 50%). Ústní zkouška. Poslední úprava: Halecký Martin (16.09.2023)
|
|
||
Z: Moo-Young M. (2019). Comprehensive Biotechnology, 3rd Edition, Elsevier. ISBN: 9780444640475 Z: Hu, W.-S. (2018). Engineering Principles in Biotechnology. ISBN: 9781119159032 D: Saxena, A. (2020). Biotechnology Business - Concept to Delivery. Springer. ISBN: 978-3-030-36129-7 Poslední úprava: Halecký Martin (16.09.2023)
|
|
||
1. Povaha biotechnologie 2. Principy mikrobiálního růstu a kinetiky enzymů 3. Bioreaktory a pokročilé fermentační technologie 4. Substráty pro biotechnologii a přípravné operace 5. Geneticky modifikované organismy v biotechnologiích 6. Mikrobiální produkce rekombinantních proteinů 7. Biotechnologie jednobuněčných řas 8. Biotechnologická aplikace extremofilů 9. Trendy v pivovarnictví 10. Trendy ve vinařství 11. Výroba biopaliv 12. Biologické zpracování odpadního vzduchu 13. Biologické čištění odpadních vod a půdy 14. Bezpečnost v biotechnologii a její vnímání veřejnosti Poslední úprava: Halecký Martin (16.09.2023)
|
|
||
https://e-learning.vscht.cz/course/view.php?id=465 Poslední úprava: Halecký Martin (16.09.2023)
|
|
||
Alespoň základní znalosti z předmětů Biochemie, Mikrobiologie a Chemické inženýrství. Poslední úprava: Kubová Petra (25.04.2018)
|