Advanced Processes in Food Technology and Biotechnology: Laboratory - S321017
|
|
Termíny zkoušek Rozvrh
|
||
V laboratořích si studenti osvojí principy práce na zařízeních věnovaných pokročilým procesům potravinářských technologií a biotechnologií, naučí se je vhodně monitorovat a řídit. Mezi unikátní patří např. zařízení kontinuální chromatografie, několik jednotek pro membránovou filtraci, extrudér či fotokatalýza.
Poslední úprava: Henke Svatopluk (26.01.2018)
|
|
||
1. Membránová separace: mikro- a ultrafiltrace 2. Nanofiltrace v potravinářských technologiích: desalinace 3. Počítačové řízení filmové odparky 4. Kontinuální chromatografická separace: modelování, dynamická simulace, experiment 5. Iontově výměnná chromatografie 6. Fotokatalýza: degradace znečišťujících látek v odpadních vodách z potravinářských technologií 7. Chladicí krystalizace, řízení, simulace procesu 8. Reologie těsta 9. Počítačová analýza obrazu 10. Rozdělení velikosti částic 11. Mletí, dezintegrace a prosévání 12. Textura potravin 13. Extruze 14. Výroba potravin a výživová hodnota - změny v chemickém složení obilovin během zpracování Poslední úprava: Henke Svatopluk (26.01.2018)
|
|
||
Advanced Processes in Food Technology and Biotechnology (S321008) Poslední úprava: Henke Svatopluk (26.01.2018)
|