![]() | V pondělí 28. 4. 2025 od 17 hodin budou nedostupné některé informační systémy školy z důvodu servisních prací. Jedná se hlavně o Studijní informační systém (SIS), Finanční IS (iFIS/webFIS), MIS/OBD/Verso, Kopla a navázané agendy. Předpokládá se, že v úterý ráno by již vše mělo být opět v provozu. Práce s elektronickou poštou či sdílené disky tímto nijak dotčeny nebudou. Výpočetní centrum |
|
|
|
||
Předmět Konzervování textilu shrnuje základní postupy využívané při konzervování předmětů z textilních materiálů. Zabývá se možnostni čištění textilií, jejich adjustací a preventivní konzervací.
Poslední úprava: Škrdlantová Markéta (07.10.2013)
|
|
||
Studenti se na zkoušku přihlašují přes SIS. Studentovi, který není v SISu zapsán, nebude umožněno zkoušku vykonat. Student, který se ze SISu neodhlásí a na zkoušku se nedostaví, obdrží známku "F". Na mailové a telefonické omluvy nebude brán zřetel. Poslední úprava: Bartošová Lenka (01.03.2016)
|
|
||
Z:Tímár-Balázsy A., Eastop D.: Chemical Principles of Textile Conservation. Butterworth Heineman, Oxford 1998 ISBN 0-7506-2620-8 Z:Landi S.: The Textile Conservators Manual. Butterworth Heineman, Oxford 1992 ISBN 0-7506-3897-4 Poslední úprava: TAJ148 (18.07.2013)
|
|
||
1. Postupy při konzervování textilu. 2. Průzkum textilního předmětu. 3. Čištění textilního předmětu. 4. Suché praní. 5. Mokré praní. 6. Povrchově aktivní látky. 7. Enzymatické čištění. 8. Čištění kovových vláken. 9. Závěrečné úpravy na textilním vlákně. 10. Konsolidace textilních předmětů. 11. Adheziva. 12. Materiály užívané při konzervaci. 13. Konzervace archeologického textilu. 14. Způsoby uložení textilních předmětů. Poslední úprava: TAJ148 (17.03.2005)
|
|
||
http://eso.vscht.cz Poslední úprava: Škrdlantová Markéta (15.08.2013)
|
|
||
Student bude umět:
Poslední úprava: TAJ148 (09.10.2013)
|
|
||
žádné Poslední úprava: Škrdlantová Markéta (15.08.2013)
|
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Konzultace s vyučujícími | 0.5 | 14 | ||
Účast na přednáškách | 1 | 28 | ||
Příprava na zkoušku a její absolvování | 1.5 | 42 | ||
3 / 3 | 84 / 84 |
Hodnocení studenta | |
Forma | Váha |
Ústní zkouška | 100 |