PředmětyPředměty(verze: 970)
Předmět, akademický rok 2022/2023
  

pondělí 28. 4. 2025 od 17 hodin budou nedostupné některé informační systémy školy z důvodu servisních prací.

Jedná se hlavně o Studijní informační systém (SIS), Finanční IS (iFIS/webFIS), MIS/OBD/Verso, Kopla a navázané agendy.

Předpokládá se, že v úterý ráno by již vše mělo být opět v provozu.

Práce s elektronickou poštou či sdílené disky tímto nijak dotčeny nebudou.

Výpočetní centrum

Advanced Processes in Food Technology and Biotechnology - S321008N
Anglický název: Advanced Processes in Food Technology and Biotechnology
Zajišťuje: Ústav sacharidů a cereálií (321)
Fakulta: Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Platnost: od 2021
Semestr: zimní
Body: zimní s.:4
E-Kredity: zimní s.:4
Způsob provedení zkoušky: zimní s.:
Rozsah, examinace: zimní s.:2/1, Z+Zk [HT]
Počet míst: neurčen / neurčen (neurčen)
Minimální obsazenost: neomezen
Kompetence:  
Stav předmětu: zrušen
Jazyk výuky: angličtina
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Je zajišťováno předmětem: AM321006
Garant: Bubník Zdeněk prof. Ing. CSc.
Záměnnost : N321003
Je záměnnost pro: N321003
Termíny zkoušek   Rozvrh   
Sylabus - angličtina

1. Trends in Food Engineering

2. Mass transfer, Nucleation, Precipitation

3. Crystallization in food technologies

Particles size distribution, Granulometric analysis

4. Photocatalytic processes in food technologies

Application of vapour diagramms

5. Separation processes

6. Membrane processes

7. Electrodialysis, Pervaporation, Adsorption

8. Chromatographic and ionex separation

Modeling � Simulation � Experiment

9. High pressure processes

10.Thermal processes, Unsteady-state heat transfer

11.Heating, Cooling, Vaporization, Physical properties of food

12.Rheological properties of foods - LAB presentation

13.Computer Image Analysis in Food technologies, presentation

14.Membrane separation: micro-, ultra and nano-filtration,

Poslední úprava: Kubová Petra (28.01.2019)
 
VŠCHT Praha