Univerzita 3. věku - CZV352001
Anglický název: |
The University of the Third Age |
Zajišťuje: |
Děkanát FPBT (352) |
Fakulta: |
Fakulta potravinářské a biochemické technologie |
Platnost: |
od 2023 |
Semestr: |
zimní |
Body: |
zimní s.:0 |
E-Kredity: |
zimní s.:0 |
Způsob provedení zkoušky: |
zimní s.: |
Rozsah, examinace: |
zimní s.:4/0, Z [HT] |
Rozsah za akademický rok: |
10 [hodiny] |
Počet míst: |
30 / neurčen (30) |
Minimální obsazenost: |
5 |
Stav předmětu: |
vyučován |
Jazyk výuky: |
čeština |
Způsob výuky: |
prezenční |
Úroveň: |
|
Patří ke studentské práci typu: |
ročníková práce |
Staré označení: |
U3 |
|
|
|
Doporučená:
- Kadlec, Melzoch, Voldřich a kol.. Co byste měli vědět o výrobě potravin?. Ostrava: KEY Publishing s.r.o., 2009, s. ISBN 978-80-7418-051-4.
- Velíšek, Hajšlová. Chemie potravin 1, 3. vydání. Tábor: OSSIS, 2009, s. ISBN 978-80-86659-15-2.
- Velíšek, Hajšlová. Chemie potravin 2, 3. vydání. Tábor: OSSIS, 2009, s. ISBN 978-80-86659-16-9.
Volitelná:
- Forsythe, Hayes. Food Hygiene, Microbiology and HACCP. Gaithersburg, MD, USA: AN Aspen Publication , 1998, s. ISBN 978-0-834-21815-4.
- Jousef, Waite-Cusic, Perry. Analytical Food Microbiology. Hoboken, USA: John Wiley & Sons, Inc. , 2022, s. ISBN 978-0-470-42511-4.
Poslední úprava: prepocet_literatura.php (19.12.2024)
|
|
1. Základy výživy
2. Fyziologické procesy v lidské výživě
3. Autenticita a falšování potravin
4. Aplikace mikrobiologie v potravinářství
5. Základy potravinářské biochemie
6. Suroviny pro potravinářskou výrobu
7. Potraviny pro speciální výživu
8. Udržitelnost při výrobě potravin, Zelená dohoda pro Evropu
Poslední úprava: Šviráková Eva (12.08.2024)
|
|