|
|
|
||
Poslední úprava: Patáková Petra prof. Dr. Ing. (17.09.2023)
|
|
||
Poslední úprava: Patáková Petra prof. Dr. Ing. (17.09.2023)
Studenti se budou umět orientovat v problematice tradičních mikrobních technologií, pochopí základní společnou strukturu všech těchto technologií a dokážou navrhnout obecný biproces. Z jednotlivých technologií si odnesou komplexní pohled na danou problematiku, spíše než detaily jednotlivých technologií. |
|
||
Poslední úprava: Patáková Petra prof. Dr. Ing. (17.09.2023)
D:Handbook on Bioethanol, Ed. C.E.Wyman, Taylor&Francis, London 1996,1-56032-553-4
D:P. Johnson-Green: Introduction to Food Biotechnology, CRC Press, 2002,0-8493-1152-7
D:Biotechnology Vol. 3, Eds. H.-J.Rehm � G.Reed, VCH 1993 (též on-line version WileyInterscience)3-527-28310-2
D:Biotechnology Vol. 6, Eds. H.-J.Rehm � G.Reed, VCH 1996 (též on-line version WileyInterscience)3-527-28310-2
D:Biotechnology Vol. 9, Eds. H.-J.Rehm � G.Reed, VCH 1995 (též on-line version WileyInterscience)3-527-28310-2 |
|
||
Poslední úprava: Patáková Petra prof. Dr. Ing. (17.09.2023)
http//eso.vscht.cz |
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (15.11.2018)
Suroviny pro mikrobiální technologie, zemědělské plodiny a jejich zpracování, využití lignocelulosových materiálů a odpadů různého typu pro mikrobiální technologie Bioinženýrské aspekty technologií - sterilizace, kultivace různých typů, separace biomasy, separace a purifikace produktů Průmyslové mikroorganismy - uchovávání, izolace, šlechtění, cílené modifikace Legislativa mikrobiálních technologií - HACCP, správná výrobní praxe, práce s GMO Lihovarství - produkce bioetanolu, výroba destilátů a lihovin, lihoviny vyráběné studenou cestou Výroba pekařského droždí a mikrobiální biomasy pro krmné účely, lidskou výživu, kosmetiku a farmacii, pěstování jednobuněčných řas a jedlých hub Produkce kyseliny octové, mléčné, citronové, jantarové a dalších pomocí mikroorganismů Výroba aminokyselin - produkce pomocí divokých, mutantních a geneticky modifikovaných mikroorganismů Výroba tradičních asijských fermentovaných potravin - sojová omáčka, miso, sufu a další Aerobní a anaerobní čištění odadních vod, produkce bioplynu, čištění odpadních plynů |
|
||
Poslední úprava: Patáková Petra prof. Dr. Ing. (17.09.2023)
http//eso.vscht.cz |
|
||
Poslední úprava: Patáková Petra prof. Dr. Ing. (17.09.2023)
mikrobiologie, bioinženýrství |
|
||
Poslední úprava: Patáková Petra prof. Dr. Ing. (17.09.2023)
ústní zkouška |